Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Лозівчанка отримала зауваження від суду через свого пса

фото http://tvaryny.pp.ua
У Лозовій пенсіонерка відбулася усним зауваженням від суду за те, що її собака вкусив перехожу і порвав бідоласі чобіт. Про це йдеться у судовій постанові від 7 лютого.

Згідно з оприлюдненим на порталі «Судова влада України» документом, інцидент стався ранком 6 січня 2018 року (конкретна адреса місця пригоди не вказана, відомо лише, що власниця собаки мешкає на території мікрорайону №2).


Як встановила поліція, цього дня пенсіонерка займалася власними справами і не помітила, як її каталонська вівчарка гайнула за двір. Намордника пес не мав. За якийсь час він підбіг до перехожої і вкусив її за ногу – жінці стало боляче. Під час спілкування з поліцією постраждала зазначила, що тварина зіпсувала їй чобіт. Також у матеріалах правоохоронців вказано, що порода собаки є потенційно небезпечною. Зрештою, вони кваліфікували дії власниці вівчарки за ст.154 ч. 2 КУпАП («Порушення правил утримання собак і котів»).

Суд вивчив письмові пояснення пенсіонерки. Вона пояснила, що не бачила, як її собака вискочив за двір, а про те, що він шарпнув за ногу іншу жінку, вона дізналася від поліції. Вирішуючи питання з покаранням для власниці вівчарки, суд врахував пенсійний жінки вік і мало значущість скоєного правопорушення. На своєму засіданні 7 лютого Лозівський міськрайонний суд постановив закрити адміністративне провадження стосовно пенсіонерки за фактом правопорушення, передбаченого ст. 154 ч. 2 КУпАП, і звільнив її від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Варто знати:

«Згідно з ч. 1. ст. 154, за вигулювання собаки без намордника до власника тварини можуть застосувати попередження або стягнути штраф у розмірі від 17 до 51 гривні. У разі, якщо через укуси собаки потерпілий отримує середні або тяжкі тілесні ушкодження, то господар тварини притягується до кримінальної відповідальності за статтею 128 ККУ «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження», яка передбачає громадські роботи на строк від 150 до 240 годин або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років» Джерело: http://expres.ua

До речі: якщо в результаті нападу собаки було завдано шкоду майну чи здоров’ю потерпілого, або йому були завдані відповідні немайнові втрати, він має право на відшкодування матеріальної та моральної шкоди, що передбачено ст.ст. 1166-1167 ЦК України. При цьому, якщо собака є джерелом підвищеної небезпеки, то право на відшкодування збитків виникає незалежно від наявності вини її власника.

Наша довідка

Як запевняє Вікіпедія, каталонська вівчарка - це кмітлива, розумна та енергійна собака і в наш час залишається незамінним помічником пастухів, чудово пристосована до мінливому гірському клімату. Дружелюбна та спокійна каталонська вівчарка з задоволенням стане чудовим другом сім'ї і надійним сторожем у вашому домі. Каталонська вівчарка - собака міцної статури і розтягнутого формату, ростом у холці від 43 до 50 см, вагою від 16 до 18 кг.

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.