Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську покарали серійного крадія

Мешканець Новомосковського району отримав 5 років і 6 місяців колонії за крадіжку приватного майна і викрадення чужих скутера і велосипеда. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 17 січня 2018 року.

Матеріали судового розгляду свідчать, що обвинувачений не вперше опиняється на лаві підсудних. Уродженець Перещепиного, офіційно не працюючий і одружений протягом останніх 10 років 7 разів потрапляв у поле зору правоохоронців і служителів Феміди. Найчастіше – за крадіжки. Востаннє це сталося в січні 2017 року, коли один із районних судів Харківщини покарав чоловіка до умовного позбавлення волі. Схоже, рецидивістові не стало терпіння витримати означений термін.


За версією слідства, свою чергову крадіжку обвинувачений скоїв уночі 2 січня 2017 року. Перебуваючи біля однієї з приватних садиб (населений пункт, де стався злочин, у вироку не вказаний), обвинувачений тихцем переліз через паркан, скочив у двір, зламав навісний замок гаража і вкрав звідти водяний насос і зарядний пристрій загальною вартістю 740 грн. За кілька місяців по тому, вночі 24 квітня, чоловік непомітно для стороннього ока пробрався ще в один двір, відчинив деревяний сарай і викотив скутер господаря садиби. А влітку 2017 року жертвою крадію став власник велосипеда. Двоколісний транспорт стояв у гаражі приватного подвір`я, куди зловмисник, як вважає слідство, завітав без запрошення вночі 1 липня. Вартість вкраденого майна склала 1179 грн.

Під час судового розгляду справи серійний крадій повністю визнав свою провину в інкримінованих йому злочинах і висловив каяття у скоєному. Чоловік підтвердив всі обставини кожного з епізодів, викладені слідством. Потерпілі не ббрали безпосередньої участі в судових засіданнях і просили призначити обвинуваченому покарання на власний розсуд суду. Суд врахував їхнє побажання, а також той, факт, що на момент вчинення крадіжок обвинувачений ще не відбув покарання за попереднім вироком. На своєму засіданні 17 січня Новомосковський міськрайонний суд визнав рецидивіста винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 185 і ч.2 ст. 289 КК України, і призначив йому покарання у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі. Обвинувачений має час на оскарження вердикту.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.