Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Мешканця Новомосковська підвела любов до «Армані»


У Новомосковську досі законослухняний молодик опинився на лаві підсудних через те, що не втримався від спокуси безкоштовно отримати вартісні чоловічі парфуми. Крадіжка брендового товару коштувала хлопцеві громадських робіт.

Про деякі обставини пригоди йдеться у вироку міськрайонного суду від 19 лютого 2018 року. Давати покази служителям Феміди довелося неодруженому і ніде офіційно не працюючому парубку, уродженцю села Знаменівка Новомосковського району.

Як встановило слідство, фатальний для хлопця інцидент стався 16 листопада 2017 року близько 11.30 на території «Центрального ринку» Новомосковська. Обвинувачений зайшов до торгового павільйону і на одній з вітрин побачив туалетну воду «ACQUA DI GIO GIORGIO ARMANI». Чи був злочинний намір хлопця спонтанним, чи молодик планував цю крадіжку, у вироку не вказано. Натомість, у документі зазначається, що обвинувачений скористався відсутністю свідків і швиденько схопив парфуми з відкритої вітрини. Експерти згодом встановили їх вартість – 1 354 грн.

В подальшому, йдеться у вироку, парубок розпорядився вкраденим на власний розсуд. Тобто, відніс, напевне, додому. Вже опинившись на лаві підсудних, молодик чесно визнав, що то він скоїв крадіжку туалетної води і саме за тих обставин, які вказала в обвинувальному акті поліція. Хлопець висловив каяття. Зі свого боку, потерпілий підприємець не став брати безпосередню участь у засіданнях, але письмово зазначив, що вкрадене йому повернули.

Отож, на своєму засіданні 19 лютого Новомосковський суд визнав парубка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України і, враховуючи його особисті характеристики, призначив йому у вигляді покарання 80 годин  громадських робіт. Окрім того, обвинувачений має сплатити судовий збір в сумі 300 грн. Формально в нього є час на оскарження вердикту.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.