Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську касирку із супермаркету і її чоловіка спіймали на крадіжках


У Новомосковську чоловік і його дружина примудрилися двічі обікрасти один супермаркет. При чому, чоловік виступупав у ролі покупця, а жінка працювала в цьому магазині касиркою. Крадіжки, через які цивільне подружжя опинилося на лаві підсудних, сталися 3 роки тому. Про це йдеться у вироку Новомосковського міськрайонного суду від 22 лютого 2018 року.

Згідно з документом, жінка досі не потрапляла в поле зору правоохоронців, а ось її чоловік вже мав судимість за крадіжку. Як встановило слідство, перший епізод їхнього спільного злочину датований 25 січня 2015 року. На той момент обвинувачена вже півроку працювала в мережевому супермаркеті на вулиці Сучкова на посаді касирки. По обіді чоловік зайшов до торгівельної зали магазину, набрав у кошик товар і попрямував до каси, де сиділа його дружина.

На виході він виклав всі продукти на касову стрічку, а жінка їх провела їх через скановий пристрій. Однак, за версією слідства, «сканувала» вона здебільшого порожнью поверхню упаковки, де не було відповідного штрих-коду. В результаті в чеку апарат зафіксував лише кілька товарів на загальну суму 40 грн., натомість інші продукти загальною вартістю понад 330 грн. касовий пристрій «не помітив». Список продуктів, що того дня поцупили спільники, склали майонез, банани, свинячі стегенця, олія, сир, часник, перець і приправи. Заплативши 40 грн., чоловік-покупець пішов додому.

За аналогічною схемою спільники діяли і 15 лютого 2015 року, коли, як стверджувало слідство, вчинили повторну крадіжку чужого майна. Цього разу за товар загальною вартістю 826 грн. чоловік на касі у дружини сплатив лише 122 грн. Безкоштовно до столу подружжя того дня отримало лаваш, пиво, хліб, чай, олію, кефір, крабові палички, ковбасу, оселедець, балик, напій «Кока-кола», банани, апельсини, сир, рибні консерви. Серед неїстівного товару обвинувачені принесли додому котячий і собачий корми, білизну, сигарети й запальничку.

Під час судового розгляду справи цивільні чоловік і дружина, кожен окремо, визнали свою провину в скоєнні інкримінованого їм злочину і висловили каяття у скоєному. При цьому жінка запевнила суд, що саме вона, а не її чоловік (раніше судимий), була ініціаторкою крадіжок. Обвинувачений це підтвердив і розповів, що погодився порушити закон через скрутний матеріальний стан їхньої родини і геть порожній холодильник. Зі свого боку, представник потерпілого зазначив, що вказані в обвинувальному акті збитки в супермаркеті його працівники виявили, коли проводили інвентаризацію товару. За словами представника, обвинувачені вже розрахувались за все вкрадене.

Вирішуючи долю цивільного подружжя, суд врахував наявність у них малолітнього сина, відгуки про них від сусідів, а також ту обставину, що у вересні 2017 року набрав чинності Закон України «Про амністію у 2016 році». На думку суду, обвинувачені цілком підпадають під дію цього закону. Тому на своєму засіданні 22 лютого Новомосковський суд визнав чоловіка і жінку винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України і призначив жінці покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, а її чоловікові – 2 роки колонії. Одразу ж суд їх і амністував. У разі незгоди з вироком сторони мають ще час на його оскарження.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.