Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградські кікбоксери стали володарями 4-х золотих трофеїв


На фото: володарі золотих нагород і тренер вихованців СОК "Центр" (Павлоград)
Четверо вихованців Павлоградського спортивно-оздоровчого комплексу «Центр» стали переможцями чемпіонату України з аматорському кікбоксингу, який проходив з 2 по 4 лютого в Хмельницькому. Золоті нагороди змагань вибороли Олександр Гошев, Богдан Ситник, Данило Петін і Данило Матяш.

Про успіх своїх підопічних журналісту 5 лютого розповів їхній тренер Володимир Єрьомін. Він повідомив, що змагання, організатором яких виступила національна федерація кікбоксингу в Україні (WAKO), проводилися серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та клубів. Представники СОК «Центр» виступали в розділі К-1 (найбільш жорсткий у кікбоксингу).

Олександр Гошев (1999 р.н.) став переможцем у ваговій категорії 67 кг, Богдан Ситник (2003 р.н.) був найкращим серед спортсменів вагою 57 кг, Данил Петін і Данил Матяш (обидва 2003 р.н.) вибороли золоті нагороди у вагових категоріях, відповідно, 54 і 48 кг. «Важко визначити якийсь окремий бій - усі вони були важкими й цікавими, - говорить В. Єрьомін. – Наші вихованці провели по 2-3 поєдинки. Два спортсмена, Данил Петін і його тезка Данил Матяш, завершили один зі своїх боїв достроково. У фіналі павлоградцям довелося битися із сильними суперниками. Нам протистояли вихованці спортивних шкіл Хмельницького, Кривого Рога, Львівщини. Загалом, участь у цих змаганнях взяло до 600 спортсменів з усієї України».

За словами тренера, національні змагання, які проходили під егідою WAKO, мали високий рівень організації і суддівства. «У найближчій перспективі СОК «Центр» планує виставити своїх представників, Олександра Гошева і Володислава Ярмака, для участі в чемпіонаті України з кікбоксингу серед студентів, - зазначає В. Єрьомін. - Ці змагання відбудуться в кінці лютого у Харкові. А в березні у Броварах пройдуть відбіркові змагання до світової першості. Участь у відборі також візьме О. Гошев. Він є першим номером у нашій юніорській збірній і представлятиме Україну на міжнародних змаганнях в Італії, котрі заплавновані на вересень цього року».

Тренер визнає: зворотнім боком перемог, що їх регулярно здобувають павлоградці на світових рингах, є не лише виснажливі тренування, а й регулярний пошук коштів задля фінансування цих закордонних поїздок. Замість зосередження своєї уваги на підготовці молодих кікбоксерів їхні тренери змушені сьогодні відвідувати потенційних меценатів. «Це дійсно проблема – зібрати гроші, аби поїхати й перемогти. Водночас, саме завдяки таким перемогам місто й країна можуть пишатися своїми спортсменами», - констатує Володимир Єрьомін.

павлоградські кікбоксери постійно здобувають перемоги на світових змаганнях (на фото вихованці міської ДЮСШ і СОК "Центр")
Нагадаємо, 13 грудня 2017 року під час засідання Павлоградського міськвиконкому мер Анатолій Вершина запропонував суттєво збільшити суми преміювання місцевих спортсменів, які здобувають золоті нагороди на всесвітніх змаганнях. На той час розмір такої винагороди становив 1,5 тис. грн. «Я не можу сказати, але якщо в нас 6 чемпіонів цього року, то навіть якщо кожному видати по 20-30-50 тисяч гривень, я вважаю, що вони на це заслуговують», - зазначив А. Вершина. Він порадив очільникам спортивних шкіл міста сформувати письмові пропозиції щодо гонорарів для своїх легендарних вихованців.

Наша довідка:

У 2017 році вихованці СОК «Центр» Олександр Гошев і Олександр Українець стали золотими призерами Кубка світу. Крім того О. Гошев завоював срібну медаль європейської першості серед юніорів, а О. Українець був 1-м на Кубку Європи серед дорослих. Серед вихованців «Центру» є чимало неодноразових переможців і призерів національних змагань з кікбоксингу і тайського боксу. Окрім спортивно-оздоровчого комплексу, який очолює Олександр Зубенко, своїх знаменитостей, чемпіонів на світовому й національному рингах, виховує і дитячо-юнацька спортивна школа Павлограда. Керує ДЮСШ Дмитро Олійник. Він також є віце-президентом федерації кікбоксингу України.

Олександр Шульга, фото зі сторінки Володимира Єрьоміна у Фейсбук

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.