Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Поліція Павлограда розслідує низку розбійних нападів на кредитні фірми

У Павлограді поліція розслідує факти розбійних нападів, здійснених у кінці січня – на початку лютого 2018 року в приміщеннях кількох кредитних товариств міста. Підозрюваний у кримінальному провадженні вже є, слідство інкримінує йому скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України.
   
Про це йдеться в ухвалі Павлоградського міськрайонного суду від 20 лютого.

Згідно з документом, до суду надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до даних одного з операторів мобільного зв`язку, послугами якого користувався підозрюваний. На думку поліції, ці дані можуть допомогти слідству встановити місце перебування чоловіка в момент вчинення вказаних злочинів і, відповідно, свідчити про його причетність чи непричетність до їхнього скоєння.

У клопотанні також викладені обставини розбійних нападів. Зокрема, перший епізод датовано 23 січня. Відомо, що о 18.53 невідомий зловмисник зайшов до приміщення кредитного товариства на вулиці Горького, де, погрожуючи двом особам ножем, забрав кошти в сумі 7 840 грн., що належать цьому товариству. Інший факт розбійного нападу невідомого злочинця, озброєного ножем, поліція зафіксувала 29 січня. Цього разу розбійник заволодів понад 9 560 грн., які належать кредитній фірмі, чиє приміщення розташоване на вулиці Дніпровській. Вже 2 лютого в Павлограді від рук одного чи двох різних зловмисників постраждали дві фінансові компанії. Приміщення однієї розташоване на вулиці Центральній, іншої – на вулиці Дніпровській. У першому випадку нападник з ножем забрав 3000 грн, у другому – 2 847 грн. Злочини сталися протягом 1 години 5 хвилин.

За кожним із цих фактів поліція відкрила кримінальне провадження, а 3 лютого об`єднала їх в одне. Того ж дня слідство затримало ймовірного злочинця і висунуло йому підозру в скоєнні низки розбійних нападів (ч. 3 ст. 187 КК України). На своєму засіданні 20 лютого Павлоградський міськрайонний суд, ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, задовольнив клопотання слідчих органів поліції про тимчасовий доступ до даних оператора мобільного звязку. Срок дії своєї ухвали суд обмежив 20 березня 2018 року.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.