Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Лозовій колишнього добровольця судили за хуліганство і зброю

 У Лозовій колишній боєць одного з українських добровольчих підрозділів отримав умовне позбавлення волі за хуліганство і незаконне поводження зі зброєю. Чоловік свою провину визнав. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 23 січня 2018 року.

Згідно з оприлюдненим документом, на лаві підсудних опинився уродженець міста Рубіжне Луганської області, неодружений, майстер ремонтної дільниці одного з приватних підприємств Харківщини.

Пригода, внаслідок якої чоловік отримав вирок суду, сталася вранці 4 листопада 2017 року в приміщенні магазину «Промінь» на вулиці Миру в Лозовій. За версією слідства, вирушаючи з дому, обвинувачений прихопив із собою перероблений у гладкоствольну вогнепальну зброю сигнальний пістолет турецького виробництва.

У магазині молодик влаштувався за столик і разом з іншими відвідувачами вживав спиртні напої. Слідство встановило, що за якийсь час він дістав пістолет і почав ним хизуватися перед присутніми. Згодом між ним і одним із відвідувачів, котрий сидів за сусіднім столиком, спалахнув конфлікт (жодних деталей і обставин суперечки вирок не містить). Обвинувачений почав нецензурно лаятися на адресу потерпілого, а потім двічі вистрелив із пістолета у стелю. За інформацією слідства, підсудний також погрожував потерпілому зброєю, приставивши розпечене дуло до його щоки. Врешті той отримав незначні опіки. Після цього ймовірний бешкетник подався геть, йдеться у версії слідства.

Із вироку суду відомо, що влітку 2014 року обвинувачений перебував у складі українського добровольчого підрозділу «Шахтар» на Донеччині, у зоні проведення АТО. 21 серпня близько 11.00 боєць чергував на блокпосту поблизу міста Волноваха. Перевіряючи один із автомобілів, він придбав у невідомої слідству особи означений вище пістолет і згодом привіз його додому. Зброю, нагадувало слідство, чоловік тримав у себе незаконно. Вже за кілька годин після інциденту в магазині поліція провела обшук у помешканні обвинуваченого і вилучила цей пістолет.

Під час судового розгляду справи колишній боєць повністю визнав свою провину в інкримінованих йому злочинах і висловив каяття у скоєному. Чоловік підтвердив обставини пригоди, що їх виклало в обвинувальному акті слідство. Натомість, потерпілий заявив, що жодних претензій до свого кривдника не має і вже вибачив його.

Вирішуючи долю обвинуваченого, суд врахував його «послужний список». Зокрема, те, що він не має судимостей, офіційно працює, про нього добре говорять колеги й сусіди, сам він є волонтером благодійної організації. Водночас, суд зважив і на ту обставину, що інкримінований злочин чоловік вчинив напідпитку, ба, він навіть перебуває на обліку у нарколога. Тож на своєму засіданні 23 січня Лозівський міськрайонний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю») і ч.4 ст. 296 («Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї») КК України і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі умовно. Обвинувачений ще має час, аби оскаржити цей вердикт у суді апеляційної інстанції.

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.