Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Аби вирішити проблему безпритульних собак у Павлограді, петиції не потрібні?


Павлоградці вдруге протягом року, використовуючи електронні петиції, звертаються до міської влади з проханням термінового вирішити проблему безпритульних тварин. На початку листопада на павлоградській сторінці сайту «Єдина система місцевих петицій» з'явилася відповідна ініціатива за авторством Бориса Нагорного.

Ось, що пише павлоградець: «Ви, панове керівники міста, чекаєте поки грім не вдарить, коли зграя собак нападе і розірве, не дай БО , і це не обов`язково буде пересічна людина, бо всі ми під Богом ходимо. Не знаю, чи є ще місто з такою кількістю собак, але Павлоград заслуговує на те, щоб поміняти герб міста і на ньому отих собак і змалювати. Ваші казки про притулок нічого путнього не зроблять в цій проблемі, то не хвате коштів, то не хватить бажання!!! А проблема вже просто ПЕРЕЗРІЛА і чекає вибуху. Треба ставити відповідального за вирішення цього питання і з відділом благоустрою якнайшвидше братися за цю важливу проблему. Ви ніколи не бачили як школяри йдуть до школи або зі школи і куча голодних собак чуть не кидаються на їх сумки і пакети…. Я БАЧИВ».

Щоправда, до стадії розгляду чиновниками ця ініціатива може не дійти. Станом на 27 листопада, звернення Б. Нагорного підтримали лише 40 відвідувачів ресурсу з 500 необхідних (у разі, якщо петиція набере достатню кількість голосів підтримки, міськвиконком змушений буде її розглянути і прийняти те чи інше рішення щодо означеної проблеми). Вперше з часу запровадження ресурсу з електронною пропозицією до влади вирішити проблему безпритульних собак звернувся павлоградець Віталій Колотієвський. Свою петицію він подав ще 5 лютого 2017 року. Але ця ідея набрала лише 282 голоси підтримки. Така пасивність містян може свідчити не стільки про неактуальність теми, як про скептичне ставлення мешканців до подібної форми взаємодії з владою.


Раніше www.5632.com.ua писали про те, що павлоградці, схоже, не вважають електронні петиції дієвою формою взаємодії з місцевою владою. Принаймі, за два роки існування цього ресурсу мешканці міста звернулися до чиновників із 99-а електронними петиціями і лише 2 з них набрали необхідну кількість голосів підтримки. Найперша пропозиція від 23 жовтня 2015 року стосувалася проблеми громадських туалетів на кінцевих зупинках автобусних маршрутів. Втім, ідею допомогти водіям цивілізовано відправляти свої фізіологічні потреби підтримала тоді лише чверть (127) від необхідної кількості (500) голосуючих. До числа найоригінальніших петицій містян кореспондент відніс би пропозицію розкопати фундамент старовинного храму в сквері Шевченка, заборонити депутатам самовільно використовувати кошти громади та перейменувати Павлоград. Нині триває збір голосів на підтримку 9 петицій.

P.S.

Тим часом, проблема безпритульних тварин у Павлограді дійшла критичною точки, про що свідчить і оприлюднена 25 листопада прес-службою міськвиконкому інформація про відлов чотирилапих волоцюг, які створюють найбльшу загрозу містянам. Про це читайте тут

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Більше за темою:

У Житомирі навчилися регулювати популяцію безпритульних Тузиків (відео)

У Павлограді вуличні собаки досі не мають свого притулку

Собачья проблема: об убийцах и волонтерах, будущем приюте и электронных чипах

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.