Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську суд покарав імовірного винуватця смертельного ДТП


Умовний термін позбавлення волі і 2 млн грн. у якості компенсації моральної шкоди – такий вирок отримав мешканець Синельніківського району. Чоловіка покарали за те, що він, керуючи вантажівкою, порушив правила безпеки дорожнього руху, внаслідок чого одна людина померла від травм, а інша зазнала ушкоджень. Чоловік свою провину визнав частково.

Про перебіг справи йдеться у вироку Новомосковського міськрайонного суду від 2 листопада. Згідно з матеріалами слідства, пригода сталася 20 травня 2017 року близько 8.05 на 177-178 км траси «Харків – Сімферополь». Обвинувачений, перебуваючи за кермом приватної вантажівки «Камаз», рухався з боку села Губиниха в напрямку села Вільне Новомосковського району. На вказаній ділянці дороги водій зробив маневр вліво, і в цей час у вантажівку врізався легковик «ВАЗ», що йшов позад неї на обгін частково по зустрічній смузі. Суд встановив, що машина була технічно справна.

Внаслідок зіткнення водій легковика отримав закритий перелом надколінка, забій шийного відділу хребта і кілька саден. Його дружина, котра сиділа праворуч, зазнала смертельних травм: зокрема, грудної клітини з переломами ребер і гострою втратою крові. Наступного дня, 21 травня, о 16.40 жінка померла в лікарні. За версією слідства, водій вантажівки порушив правила дорожнього руху, оскільки, виконуючи маневр вліво, не переконався, що його дії будуть безпечними для інших учасників руху.


Обвинувачений під час судового засідання свою провину в скоєнні інкримінованого злочину визнав частково. Чоловік повідомив, що того ранку він, перебуваючи за кермом «Камаза, рухався зі швидкістю 40 км/год., а коли виїхав на віадук, знизив швидкість до 20 км/год. У кінці віадука він повернув ліворуч, аби переїхати на іншу дорогу, що веде до Харкова. Обвинувачений зазначив, що на тому місці не було жодних знаків, які б йому забороняли виконати цей маневр. За словами водія, він увімкнув сигнал повороту ліворуч і почав хавертати, саме в цей момент він і почув різкий звук гальм і удар в лівий бік своєї вантажівки.

Обвинувачений повідомив, що одразу після цього він зупинився, вийшов із кабіни і побачив, що поруч із «Камазом» стоїть автомобіль «ВАЗ». За кермом легковика сидів якийсь чоловік, а поряд жінка в непритомному стані. Поруч із авто знаходилася дівчина. За слвоами обвинуваченого, він викликав «Швидку допомогу» і дочекався прибуття поліцейських. Потерпілий водій легковика розповів судові, що в момент обгону вантажівки, яка дійсно рухалася зі швидкістю приблизно 40 км/год, він включив лівий сигнал повороту, виїхав на зустрічну смугу, але обігнати «Камаз» не встиг, бо той здійснив маневр уліво. Потерпілий просив суд суворо покарати водія вантажівки, бо, мовляв, той навіть перед ним не вибачився.

Вислухавши усіх учасників процесу та вивчивши надані сторонами докази, Новомосковський міськрайонний суд 2 листопада визнав водія автомобіля «ВАЗ» винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжкі телесні ушкодження») КК України. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспотними засобами терміном на 3 роки. Також суд зобов`язав обвинуваченого сплатити в якості компенсації матеріальної шкоди на користь водія легковика понад 16 тис. грн., а також 1 млн грн. в якості компенсації моральної шкоди. Ще 1 млн грн. має отримати від обвинуваченого донька подружжя. У підсудного ще є час оскаржити цей вирок.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.