Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Новорічної ночі на павлоградців чекатимуть великий екран і феєрверк


У новорічну ніч мешканці і гості Павлограда матимуть змогу публічно, зі встановленого на Соборній площі телеекрана, привітати своїх близьких, друзів і коханих. Щоправда, ці вітання коштуватимуть грошей і їх варто записати заздалегідь. Головна ялинка міста і цього разу буде збірною і складатиметься із соснових гілок.

Про це йшлося на спільному засіданні депутатських комісій 14 листопада. «Буде встановлено великий світлодіодний екран, ми попередньо домовились… І хто бажає через наше телебачення провести попередній запис вітання в новорічну ніч, того ми запрошуємо», - сказав мер Анатолій Вершина. Він уточнив, що така послуга не буде безкоштовною. За словами міського очільника, новорічної ночі на Соборній площі павлоградців чекатиме чимало приємних несподіванок. До комфортного відпочинку містян і гостей свої зусилля обіцяють докласти місцеві підприємці і влада. «Як і минулого року, ми запланували феєрверк о 1.00 ночі. Буде гарне оформлення площі і скверу», - додав мер.

Також під час засідання 14 листопада депутати дали попередню згоду на проведення відділом культури бюджетної закупівлі новорічних ялинок без застосування процедури публічних електронних торгів ProZorro. Як пояснила народним обранцям заступниця мера Олена Шуліка, на придбання 350 ялинок (250 із них складуть конструкцію головної ялинки міста), визначеної бюджетом суми недостатньо – необхідно близько 30 тис. грн. Оскільки діючий для Павлограда поріг бюджетних закупівель поза системою ProZorro становить 20 тис. грн., перевищити його можна лише за згодою міськради. Остаточне рішення з цього приводу депутати приймуть у вівторок 21 листопада.

Нагадаємо, у вересні минулого року міська рада прийняла рішення про виділення 600 тис. грн. з місцевого бюджету на закупівлю і установку на Соборній площі синтетичної новорічної ялинки - з прикрасами і ілюмінацією. За словами мера, сама ялинка мала б обійтися бюджету менш ніж в 300 тис. грн. Проводити закупівлю новорічної красуні комунальники повинні були через систему публічних електронних торгів. Ідею з придбанням штучної ялинки тоді підтримали практично всі народні обранці за винятком тих, хто вважав, що під час війни і на тлі безлічі проблем витрачатися на дорогі новорічні атрибути недоцільно. Втім, придбати штучну ялинку комунальники Павлограда тоді не змогли – вони пояснили, що ціни на штучну красуню відповідних розмірів перевищують виділений міським бюджетом ліміт.

Олександр Шульга для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.