Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградська школа придбала тренажер для учня з особливими потребами




У павлоградській школі №9 з`явився сучасний тренажер, який допоможе дітям із проблемами опорно-рухового апарату розвивати м`язи. Сьогодні тут навчається один хлопчик з такими вадами. Загалом, за інклюзивною програмою школу відвідують 5 учнів. Про це  4 листопада повідомила журналістам директорка закладу Аліса Рябова.

За словами керівниці, хлопчик відвідує 5 клас, і це його перший навчальний рік у звичайній школі. «До нас його привела бабуся, котра його виховує, - розповідає А.Рябова. – Досі дитина навчалася в Криворізькому інтернаті. За рахунок державної цільової програми ми придбали для нього спеціальний тренажер, який допоможе дитині розвивати свою мускулатуру і в подальшому самостійно себе обслуговувати. Крім того, ми включили його до програми з навчання плаванню. Разом із нашою медсестрою хлопчик відвідує басейн. Загалом, інші діти його добре сприйняли, адже він дуже контактний і розумний».

Аліса Рябова повідомила, що окрім цього хлопчика в школі №9 за інклюзивною методикою сьогодні навчається ще 4 дитини, минулого року це був 1 учень. Для того, аби цей процес був якісним, школа за рахунок державних коштів придбала для них розвиваючі ігри та певне логопедичне обладнання, залучила спеціалістів. Щодо тренажера, то його планують розмістити в окремій кімнаті, яку зможуть відвідувати не лише діти з особливими потребами, зазначила директорка. Аліса Рябова нагадала, що інклюзивне навчання передбачене новим законом України «Про освіту». «Цього року ми відчули, що чимало батьків дітей з особливими потребами бажають, аби їхні діти навчалися не в інтернаті, а в звичайній школі. Тому наше завдання – зробити так, щоб ці учні почувалися у нас комфортно, безпечно і прагнули йти до школи», - сказала А. Рябова. Вона переконана, що спільне навчання важливе не лише для дітей з особливими потребами, а й для інших школярів, бо вчить їх милосердю і толерантності.

Наша довідка:

Інклюзивне навчання ​- це система освітніх послуг, яка забезпечує реалізацію права на освіту осіб з особливими освітніми потребами та їх соціалізацію та інтеграцію в суспільство. Джерело: www.pedrada.com.ua

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.