Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Мер Павлограда обіцяє "розірвати" за прапори


Мер Павлограда обіцяє покарати комунальників, які не слідкують за своєчасним оновленням державних прапорів, встановлених у місті. Зокрема, тих, котрі прикрашають транзитну вулицю Дніпровську і вже частково втратили естетичний вигляд. Своє ставлення до ситуації Анатолій Вершина висловив 21 листопада під час пленарного засідання сесії міськради.

Приводом для емоційної заяви міського голови стало звернення депутата від фракції «УКРОП» Сергія Тищенка до представників міського управління комунального господарства і будівництва. Депутат повідомив, стан деяких державних прапорів, котрі встановлені на електроопорах вздовж вулиці Дніпровської, є вкрай незадовільний. Окремі жовто-блакитні знамена внаслідок дії часу і погодних факторів виглядають пошарпаними. Тому, мовляв, варто їх терміново замінити.

Головуючий мер не втримався від коментаря. «Якщо я побачу розірваний прапор на вулиці Дніпровській, я розірву «міськсвітло» – заявив мер. І попросив першого заступника Віталія Мовчана проконтролювати хід оновлення стягів. Депутатам мер нагадав, що саме КП «Павлоград-Світло» є відповідальним за стан вуличної державної символіки. А. Вершина також запевнив депутата в наявності запасу національних символів.

Анатолій Вершина: "Я розірву міськсвітло"

Нагадаємо, масово жовто-блакитні прапори на вулицях Павлограда з`явилися навесні 2014 року після того, як Крим захопила Росія, а на Сході України проросійські агенти і місцеві бойовики почали за допомогою зброї встановлювати так званий «русский мир». Ініціаторами встановлення національних прапорів стали громадські активісти і підприємці, які витрачали на це власні кошти. Державні символи мали вказувати на чітку приналежність Павлограда до України.  

Згодом, восени 2015 року, новообраний мер Анатолій Вершина заявив, що планує вже силами комунальних служб і за бюджетні кошти оновити й осучаснити ці прапори. Загалом, у квітні 2016 року комунальники (працівники КП «Павлоград-Світло) вивісили на головній транзитній вулиці Дніпровській кілька десятків жовто-блактиних стягів. 

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.