Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Петропавлівці чоловік травмував свого приятеля гарячою праскою і отримав штраф


У Петропавлівці двоє чоловіків, котрі були «під мухою», добряче посварилися, а далі один із них притулив до спини іншого розпечену праску. Конфлікт приятелів розбирав суд, який і виніс вердикт у цій банальній і водночас пікантній справі.

Згідно з матеріалами судового розгляду, інцидент стався 10 серпня 2017 року в приватному будинку на вулиці Калиновій у Петропавлівці. Саме тут два знайомих чоловіка влаштували посиденьки за оковитою. Але потім чомусь посварилися. Про причину конфлікту у матеріалах суду, відкритих для публічного доступу, не йдеться.

У вироку лише сказано, що приблизно о 12.00 31-річний обвинувачений «на грунті раптово виниклих неприязних стосунків» тричі умисно притулив розігріту до гарячого стану праску до спини потерпілого. Внаслідок цього останній отримав термічні опіки 2 ступеню і змушений був якийсь час лікуватися.

Справою зайнялася місцева поліція, а потім і суд. Вже 7 вересня потерпілий і підозрюваний у спричиненні травм чоловік уклали між собою угоду про примирення. Згідно з документом, підозрюваний погодився з запропонованою потерпілим правовою кваліфікацією своїх дій і можливим покаранням. В судовому засіданні обвинувачений підтвердив встановлені слідством обставини пригоди, визнав свою провину і висловив каяття. Потерпілий дав аналогічні пояснення і зазначив, що не має претензій до свого приятеля.

Врешті, на своєму засіданні 10 листопада Петропавлівський районний суд затвердив угоду про примирення сторін, визнав підсудного винним у спричиненні потерпілому умисних легких тілесних ушкоджень (ч.2 ст. 125 КК України) і призначив йому штраф у розмірі 850 грн. Втім, обвинувачений ще має час, аби оскаржити цей вердикт.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.