Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Суд Новомосковська оштрафував підприємця, який торгував «паленою» горілкою


У Новомосковському районі підприємець придбав підроблену горілку і вже почав її продавати пляшками і на розлив. У справу втрутилися правоохоронці. А 20 листопада міськрайонний суд виніс обвинуваченому свій вирок. Підприємець свою провину визнав.

Про це йдеться у матеріалах Новомосковського суду, відкритих для публічного доступу. Згідно з документом, на лаві підсудних опинився чоловік, зареєстрований у 1995 році, як фізична особа-підприємець. Торгову діяльність він здійснював у власному магазині.

За версією правоохоронців, упродовж травня-червня 2017 року обвинувачений придбав у невстановленої слідством особи незаконно виготовлені алкогольні напої – 272 скляні півлітрові пляшки з етикетками популярної горілчаної марки, 20 пластикових 5-літрових баклажок з алкогольною рідиною і ще 16 картонних 10-літрових коробок з подібним вмістом. Усе це, на думку слідства, чоловік придбав за ціною, що була значно нижче за ринкову, і без відповідних сертифікатів якості.

Далі обвинувачений найняв до свого магазину продавчинь і зобов’язав їх реалізовувати вказану горілку. При цьому півлітрова пляшка рідини мала коштувати для покупців 25 грн., а 100 грамів горілки на розлив – 5 грн. В матеріалах суду сказано, що 2 червня одна з продавчинь магазину встигла продати відвідувачу 1 пляшку і 300 грамів «паленки». Того ж дня в приміщенні торгового закладу поліція провела обшук, виявила і вилучила незаконно виготовлену і придбану горілчану продукцію. Як згодом встановили експерти, конфіскований алкоголь був виготовлений кустарно, в супереч вимогам ДСТУ, з порушенням технології виробництва лікеро-горілчаних виробів.

Під час судового засідання підприємець визнав свою провину в інкримінованому йому злочині і підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. Чоловік висловив щире каяття. Зркштою, 20 листопада 2017 року Новомосковський міськрайонний суд визнав підприємця винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 («Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів») і призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 17 тис. грн. У обвинуваченого ще є час оскаржити цей вердикт.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.