Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

На Харківщині чоловіків покарали за вбивство собаки


На Харківщині 51-річний чоловік  отримав кілька років позбавлення волі за вбивство домашньої вівчарки. Натомість, 40-річному замовнику розправи суд призначив 3 місяці арешту. Про це 22 листопада повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, трагічний інцидент, внаслідок якого загинула тварина, стався в липні 2017 року. «40-річний мешканець Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яничку для вбивства своєї собаки та навіть видав знаряддя злочину - молоток. У якості винагороди пообіцяв пляшку горілки. Виконавець тримав вівчарку за ошийник та бив по голові молотком. Одна з сусідок почула скавчання тварини. Жінка вийшла на вулицю і побачила жахливу картину. Вона викликала зоозахисників та поліцію», - інформує прес-служба прокуратури Харківської області.


Втім, тварину врятувати не вдалося – вона померла внаслідок тяжкої черепно-мозкової травми, а перед смертю дуже страждала, зазначається у повідомленні. «Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, через  яку вирішив позбавитися тварини та ще й у такий жахливий спосіб», - констатують у прокуратурі

Врешті, справа дійшла до суду. 51-річного чоловіка, котрому слідство інкримінувало вбивство собаки, Жовтневий суд Харкова визнав винним у жорстокому поводженні з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України) і призначив покарання у вигляді 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Виносячи вирок, суд врахував частково не відбуте обвинуваченим покарання за вчинену раніше крадіжку. А 40-річного харків'янина, котрий замовив вбивство вівчарки, суд визнав винним у підбурюванні та пособництві в знущанні над твариною (ч. ч. 4, 5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України) та призначив йому покарання - 3 місяці арешту. «Не погодившись із занадто м'яким вироком, прокуратура оскаржила рішення суду пршої інстанції в апеляції, наполягаючи на більш суворому покаранні», - йдеться у повідомленні.

Олександр Шульга

Читайте також: 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.