Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградська поліція затримала молодика, якого підозрює у груповому хуліганстві


Поліція Павлограда оголосила в розшук, а згодом і затримала молодика, якого підозрює у груповому хуліганстві із застосуванням травматичної зброї. Факт злочину зафіксований 7 вересня 2017 року. Про це йдеться в ухвалі міськрайонного суду від 22 листопада.

Згідно з документом, до суду надійшло клопотання слідчого Павлоградскього відділу поліції про дозвіл на затримання містянина, ймовірного учасника групового хуліганства, за фактом якого правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Нині молодик, якому 20 листопада поліцейські висунули підозру, переховується від слідства.

У своєму клопотанні слідчий виклав і обставини злочину. За версією поліції, 7 вересня 2017 року близько опівночі підозрюваний перебував біля будинку №21 на вулиці Преображенській. Він побачив 4 чоловіків, котрі проходили неподалік, і почав стріляти в їхній бік із пістолета (ймовірно, травматичного). Дарма чоловіки намагалися заспокоїти стрілка – той спрямував свої постріли в одного із потерпілих, який вирішив тікати, і побіг за ним.

За версією слідства, надалі підозрюваний викликав телефоном собі «підкріплення» - кількох приятелів, які прибули на місце пригоди на 2-х автомобілях. В клопотанні вказано, що поліція поки не встановила цих осіб. Маючи додаткові сили, молодки продовжив стріляти в одного з потерпілих і таки поцілив йому в тіло. Пізніше судово-медична експертиза виявила в останнього 5 невеличких поранень на шкірі в області голови, шиї і кінцівок. А 8 вересня поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 КК України («Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї»).

Згодом, 16 листопада, слідчий висунув ймовірному винуватцю інциденту підозру у скоєнні вказаного злочину. Підозру поліцейський вручив матері молодика, оскільки з ним самим правоохоронцям зустрітися не вдалося. А 20 листопада вони оголосили хлопця у розшук і подали до суду клопотання про обрання для ймовірного злочинця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. До речі, мати підозрюваного пояснила слідчому, що бачила сина востаннє 8 вересня. Після того він кілька разів дзвонив їй, але про місце свого перебування нічого не казав. За словами жінки, син начебто може знаходитись у Дніпрі, але де саме, вона не знає. Вивчивши клопотання слідчого поліції, Павлоградський міськрайонний суд 22 листопада виніс ухвалу, якою дозволив правоохоронцям затримати підозрюваного молодика, аби вирішити питання щодо його тримання під вартою на період слідства.

Як повідомили 28 листопада кореспондентові www.5632.com.ua у прес-службі Павлоградського відділу поліції, 25 листопада підозрюваного таки затримали.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.