Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

«Павлоградський Легіон» просить місто допомогти з оплатою комуналки


Громадська організація «Павлоградський Легіон», котра об`єднує в своїх лавах ветеранів АТО, просить міську владу допомогти їй, організації, з оплатою комунальних послуг. Їхня загальна вартість складає 30 тис. грн. Про це йшлося 19 грудня на спільному засіданні депутатських комісій міськради.

З проханням до депутатів від імені активістів ГО «Павлоградський Легіон» звернувся її керівник Євген Новіков. Він повідомив, що протягом 2017 року організація провела низку заходів серед ветеранів АТО, загальна кількість членів ГО за цей час зросла з 31 до 75 осіб. Кільком бійцям, які повернулися з фронту і потребували кваліфікованої психологічної реабілітації, ГО надала організаційну підтримку.

«Обласна рада надала нам у позичку приміщення (5 кімнат на другому поверсі будівлі міського пологового будинку, котрий є власністю територіальних громад Дніпропетровської області), без якого ми не можемо існувати, повноцінно займатися з ветеранами АТО, котрі повернулися і ще повернуться з фронту. Миготові за рахунок членських внесків, спонсорської допомоги реалізувати свою програму. Єдине, що в нас є проблема з оплатою комунальних послуг. Ми просимо підтримати нас. Це орієнтовно 30 тисяч гривень на рік...» - сказав Є. Новіков.

Згодом, торкаючись питання бюджетної підтримкм громадських організацій міста, заступниця мера Олена Шуліка повідомила депутатам, що до міськвиконкому по фінансову допомогу на реалізацію статутної діяльності окрім ГО «Павлоградський Легіон» звернулися також ГО «Патріот» і міська організація ветеранів війни та праці. «На засіданні профільної депутатської комісії кожна організація звітувала про свою роботу. Комісія вирішила рекомедувати міськраді виділити бюджетні кошти на підтримку організацій залежно від їхньої чисельності з розрахунку по 450 грн. на кожного члена», - сказала О. Шуліка. За її словами, ГО ветеранів війни та праці, яка нараховує 17 тисяч членів, комісія рекомендує виділити з бюджету понад 99 тис. грн., «Патріоту» – 16,330 тис. грн. і «Павлоградському Легіону» – 27,390 тіс. грн.

«Стосовно компенсації за комунальні платежі ми рекомендували «Павлоградському Легіону» звернутися до власника приміщення – Дніпропетровської обласної ради», - зазначила Олена Шуліка. Втім, на її думку, депутати міськради можуть додати до запропонованої комісією суми в 25,390 тис. грн. кілька тисяч, аби цих коштів вистачило для оплати організацією компослуг у 2018 році. Прохання Є. Новікова про допомогу підтримав і головуючий на засіданні мер Анатолій Вершина. Він доручив міському фінуправлінню доопрацювати це питання до пленарного засідання депутатської сесії. Схоже, присутні у залі народні обранці не мали заперечень стосовно пропозиції мера.

Нагадаємо, ГО «Павлоградський Легіон» зареєстрована в квітні 2015 року. За словами керівника організації Євгена Новікова, вона має на меті відстоювати соціальні права своїх членов, проводити патріотичне виховання молоді тощо. Також у Павлограді із січня 2016 року діє й інша громадська організація учасників АТО, членів їхніх сімей, волонтерів «Патріот», котра виконує подібну місію. Її очолює ветеран АТО Валерій Тудвасєв.

Дивіться також:




Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.