Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

За знущання над дитиною мешканку Новомосковського району покарали громадськими роботами


У Новомосковську суд покарав жінку-опікуншу, яка знущалася над маленькою дитиною. Підсудна свою провину визнала, але частково. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 7 грудня.

Згідно з вердиктом, на лаві підсудних опинилася розлучена і непрацююча мешканка одного із сел Новомосковщини. Відомо, що на момент інкримінованого злочину жінка мала під опікою кількох малолітніх дітей. Опікуншою потерпілого малюка вона стала в квітні цього року, отримавши таке право від райдержадміністрації. За версією слідства, вранці 22 червня 2017 року, коли обвинувачена і дитина перебували у своєму будинку, між ними виник конфлікт, внаслідок якого жінка завдала своєму підопічному кілька ударів рукою в живіт, вухо, плече, ногу й руку, груди, сідниці і навіть в область статевого органу. Синці й травми згодом виявили працівники дитсадка, куди малюк пішов того дня.


Під час судового розгляду справи обвинувачена лише частково визнала себе винною в побитті хлопчика. За словами жінки, згідно з призначеннями лікаря, вона регулярно виконувала з малюком процедури, спрямовані на вирішення його урологічних проблем. Того ранку під час саме таких маніпуляцій дитина похитнулася і ледь не впала. Тому, зізналася жінка, вона машинально схопила її за статевий орган – через це, мовляв, там і з`явився набряк.

Жінка розповіла, що наступного дня хлопчик пішов до туалету і довго не повертався. Схвильована, вона визирнула на двір і побачила, як малюк, граючись у дворі, хапає курчат за шиї. Оскільки підопічний не реагував на її зауваження, вона вдарила його по сідницях. Хлопчик почав тікати, тож вона вхопила його за вухо. Обвинувачена висловила переконання, що її дії не могли спричинити зазначені синці на вухові. Згодом її викликали до дитсадка і показали фото підопічного із синцями. Жінка повідомила, що хлопчика в неї забрали, а також забрали й інших дітей, які знаходилися в неї під опікою.


Потерпілий малюк розповів суду, що опікунша справді його ображала й била рукою, ременем і ляпалкою. Била по голові, руках і навіть по статевому органу. Ставила в куток і боляче наступала своїми ногами на його ніжки. Слова дитини підтвердили працівниці дитячого садка. Вихователька і психолог розповіли, що на власні очі бачили на тілі хлопчика числені синці й подряпини, а одне вушко навіть було надірване. На запитання, що з ним сталося, хлопчик поскаржився на свою опікуншу. Мовляв, «мати сказала йому, що відірве статевий орган, щоб він був дівчинкою». Свої свідчення про методи виховання обвинуваченої надали суддям інші діти, які знаходилися під її опікою. За їхніми словами, жінка постійно била потерпілого хлопчика, «а одного разу вона взяла ножиці, прийшла до ванної кімнати, де мила дитину, і сказала, що хоче зробити з нього дівчинку».

Новомосковський міськрайонний суд вислухав покази учасників процесу, вивчив надані слідством докази і 7 грудня 2017 року визнав жінку-опікуншу винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України («Умисні легкі тілесні ушкодження»). Суд призначив жінці покарання у вигляді 150 годин громадських робіт. У підсудної ще є час на оскарження цього вердикту.


Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.