Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковському покарали розбійника, який пограбував пошту


Мешканець Донеччини, який влітку цього року гостював у рідні в Новомосковському районі, опинився на лаві підсудних. Служителі Феміди визнали його винним у скоєнні розбійного нападу на місцеву пошту і відправили в колонію. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 13 грудня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, головним її фігурантом став мешканець міста Покровськ Донецької області, непрацюючий, без власної сім`ї і неодноразово засуджений в тому числі й за тяжкі злочини. Пригода, через яку чоловік потрапив на лаву підсудних, сталася вранці 7 липня 2017 року в селі Миколаївка Новомосковського району. За версією слідства, обвинувачений о 9.20 зайшов до відділення «Укрпошти» на вулиці Шкільній і, погрожуючи керівниці установи схожим на пістолет предметом, розбив скло та забрав із каси майже 4500 грн. А потім звідти втік.

Обвинувачений під час судового розгляду повністю визнав себе винним в інкримінованому злочині. Він пояснив, що 4 липня приїхав до своєї сестри в місто Кам`янське. Під час гостювання зять запропонував йому пограбувати пошту, і він погодився. За словами обвинуваченого, на світанку 7 липня вони вирушили автомобілем до Миколаївки, із собою прихопили зятів пневматичний пістолет. Прибувши до села, залишили легковик на цвинтарі, а самі подалися до поштового відділення. Обвинувачений зазначив, що він вдягнув на себе чорний одяг і маску. За кілька сотень метрів від пошти залізли на дерево, аби оцінити ситуацію.

Згодом він пішов до відділення, розбив скло барюру і наказав працівниці покласти гроші в пакет. Потім змусив її відкрити сейф, що вона й зробила, однак той виявився порожнім. За словами обвинуваченого, після цього він вийшов надвір і в районі сільської школи зустрів свого зятя. Віддав йому пістолет і гроші, з яких зять повернув йому 600 грн. Обвинувачений заявив, що щиро кається у скоєному.


Зі свого боку, чоловік сестри обвинуваченого повідомив суду, що на початку липня до них приїхав його шурин. 7 липня гість мав повертатися на Донеччину, тож вони на іномарці дружини вирушили в Дніпро на вокзал. А дорогою шурин попрохав його заїхати до Миолаївки: мовляв, він хоче відвідати своїх бабусю й дідуся. За словами свідка, він висадив обвинуваченого в центрі села і став чекати. За півгодини той повернувся, і вони поїхали. Щоправда, не в Дніпро на автовокзал, а назад у Кам`янське, як несподівано забажав шурин. Останній начебто сказав, що поїде додому наступного дня. Але вже ввечері родича затримала поліція. Свої покази суду надали працівниці Миколаївського відділення «Укрпошти». Вони підтвердили викладені в матеріалах слідства обставини пригоди.

На своєму засіданні 13 грудня Новомосковський міськрайонний суд визнав уроженця Донеччини винним у скоєнні розбійного нападу, поєднаного з проникненням у приміщення (ч.3 ст. 187 КК України) і призначила йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією його власного майна. Суд також зобов`язав чоловіка сплатити «Укрпошті» 4 228 грн. Підсудний ще має час на оскарження вердикту.


Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.