Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді автор місцевої петиції ставить під сумнів майбутнє існування України?


«Русский мир» в головах павлоградців нікуди не зникав. Тут, як кажуть, і до ворожки не ходи – соцмережі й Гугл все розкажуть. На фоні нещодавнього акту вандалізму на могилах воїнів-земляків майже непомітною залишилась поява на сторінці місцевих петицій ідеї, автор якої фактично ставить під сумнів існування України як держави.

Пропозиція датована 22 грудня і, на перший погляд, має цілком раціональну спрямованість. Автор Е-петиції, Олександр Володимирович Мазанов, пропонує міським чиновникам «Встановити пам'ятник «Захисник Вітчизни» на алеї біля центральної площі замість монумента «Батьківщина мати кличе»». Мешканець Павлограда зазначає, що найкраще було б обрати для цього місце на початку Алеї Слави. Мовляв, монумент «Батьківщина мати кличе», який там нині стоїть, естетично застарів.

А далі найцікавіше в обґрунтуванні автора: «Але пам'ятник не треба політизувати, не треба на нього вішати державний прапор України. Ми живемо не одним днем. За час історії нашого міста державні прапори змінювалися кілька разів. І не відомо, який державний прапор приготує майбутня історія нашого міста і регіону. Час покаже». На думку О. Мазанова, «пам'ятник «Захисник Вітчизни» завжди, в будь-якій політичній та історичній обстановці буде нагадувати про минулих, нинішніх і майбутніх захисників нашої землі».


Станом на ранок 24 грудня Е-петицію Олександра Мазанова підтримали 4 особи разом із її автором. Аби міськвиконком розглянув електронне звернення мешканця громади, воно має протягом 90 днів отримати 500 голосів підтримки користувачів ресурсу. Нагадаємо, система подачі місцевих петицій стартувала в Україні 1 жовтня 2015 року. Вона створена в рамках програми "Електронного управління з метою підзвітності влади та участі громади", яка фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа. Мета системи – «допомогти органам місцевого самоврядування, надавши їм готове технічне рішення і пакет проектів місцевих нормативно-правових актів...» Правовою підставою для роботи системи служить ст. 231 Закону України «Про звернення громадян».

P.S.

Цікаво, як має виглядати мазанівський "захисник"? І про яку "Вітчизну" йдеться? 

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.