Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську розслідують факт смерті пацієнта


Поліція Новомосковська розслідує факт смерті хворого, мешканця цього міста, який помер у реанімаційному відділені обласної лікарні. 27 листопада слідчі отримали дозвіл на доступ до історії хвороби померлого. Про це йдеться в ухвалі міськрайонного суду, який розглядав клопотання правоохоронців.

За даними слідства, 12 серпня 2017 року один із мешканців Новомосковська звернувся за медичною допомогою до центральної районної лікарні. У чоловіка боліли голова й горло, була підвищена температура тіла. Після огляду хворого черговий лікар призначив йому амбулаторне лікування без госпіталізації. Вже за два дні, 14 серпня, чоловікові погіршало, і він знов звернувся, цього разу вже до міськлікарні. Як встановило слідство, медики його оглянули, діагностували «запалення легенів» і госпіталізували до пульманологічного відділення, призначивши відповідне лікування. 18 серпня пацієнт через занизький артеріальний тиск втратив свідомість. До нього викликали хірургів, котрі після додаткового огляду і проведення УЗИ запідозрили у хворого апендицит. Того ж дня чоловіка прооперували і видалили апендикс, ідеться в документі.

Далі, за даними слідства, чоловік перебував у тяжкому стані, а його родичі прохали лікарів перевести хворого до обласної лікарні. Втім, медики пояснили, що робити це зарано, бо післяопераційний період становить 4-5 днів. Згодом пацієнта перевели до реанімаційного відділення міської лікарні, а 21 серпня автомобілем санавіації перевезли до «Дніпропетровської обласної клінічної лікарні» ім. Мечникова. Тут лікарі провели хворому кілька складних операцій, узгодивши це питання з родичами пацієнта. Однак 24 серпня чоловік помер. Згідно зі свідоцтвом про смерть, причиною летального кінця стали: поліорганна недостатність, фібринозно гнійний перитоніт, гострий флегмонозний апендицит (після операції). 20 вересня 2017 року поліція відкрила кримінальне провадження за фактом злочину, передбаченого ч.2 ст. 139 КК України («Ненадання хворому допомоги медичним працівником, що спричинило смерть хворого»).

У своєму клопотанні правоохоронці зазначили, що слідство потребує призначення комісійної судово-медичної експертизи, для проведення якої необхідно вилучити оригінали всіх медичних документів стосовно перебігу хвороби померлого мешканця Новомосковська. Зокрема тих, що знаходяться нині у володінні обласної лікарні ім.. Мечникова. За словами правоохоронців, поліція надсилала до лікарні відповідний запит, але там відмовили, посилаючись на норми ст.ст. 159-162 КПК України. Розглянувши звернення слідчого поліції, Новомосковський міськрайонний суд задовольнив його клопотання і дозволив правоохоронцям вилучити вказані документи у обласної лікарні.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.