Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську колишньому грабіжнику присудили 8 років за розбій


У Новомосковську рецидивіст-грабіжник отримав 8 років колонії за розбійний напад на місцевий магазин. Чоловік свою провину не визнав, заявивши, що інкримінований йому злочин він не скоював. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 21 грудня.

Згдіно з матеріалами розгляду кримінального провадження, на лаві підсудних опинився непрацюючий чоловік, який протягом останніх 3 років двічі був покараний судом за скоєні пограбування. Востаннє він звільнився з місць позбавлення волі влітку 2016 року. Пригода, внаслідок якої екс-грабіжник знов отримав статус обвинуваченого, сталася опівдні 29 жовтня 2016 року на вулиці Гетьманській (колишня Радянська).

За версією слідства, чоловік зайшов до приміщення магазину «Маленький дворик», розташованому на цій вулиці. Підступив до продавчині і, погрожуючи їй ножем, забрав із каси кошти в сумі 830 грн., а також кілька пачок цигарок на суму понад 100 грн., і золоту каблучку вартістю 2838 грн. – власність жінки. Із вкраденим майном обвинувачений втік, зазначено у вироку. Під час судового розгляду обвинувачений заперечив свою причетність до інкримінованого йому злочину. Чоловік заявив, що того дня він дійсно перебував біля магазину – вживав спиртні напої. Потім зайшов усередину, але нікому ножем не погрожував і нічого з товару і особистих речей продавчині не забирав. У магазині він робив покупки, пояснив обвинувачений.


Натомість, потерпіла розповіла суду, що 29 жовтня 2016 року обвинувачений тричі заходив до магазину, аби купити якісь дрібниці, потім морозиво з паличками, а згодом те саме, але майже безкоштовно. За словами жінки, покупець пропонував їй 1 гривню, а коли вона сказала, що морозиво з паличками коштує 9 грн., він розсердився, почав кричати, дістав великий ніж і став ним погрожувати. Врещті, продавчиня віддала чоловікові гроші з каси і свою обручку. Вона повідомила, що після цього обвинувачений сховав більшого ножа, дістав із шкарпеток менший і знов став погрожувати. Таким чином, молодик змусив віддати йому з полички цигарки. Жінка зізналася, що обвинувачений неодноразово їй погрожував, і тому вона його дуже боїться. Свою думку щодо покарання для підсудного потерпіла не ризикнула висловити.

Промовчала щодо цього і власниця магазину. Підприємиця розповіла, що у першій половині дня 29 жовтня вона приїздила до «Маленького дворика», звернула увагу на підозрілого молодика, який із ногами заліз на стіл при вході, а потім став битися головою об стіну. Власниця магазину попередила свою продавчиню, аби та в разі необхідності викликала охорону. Як і її працівниця, жінка також зізналася, що через погрози дуже боїться обвинуваченого.

Суд вивчив надані слідством матеріали кримінального провадження, вислухав учасників процесу і дійшов певного рішення. Суд критично поставився до тверджень обвинуваченого, буцімто він не скоював розбійного нападу. На думку служителів Феміди, ні підсудний, ні його захист не надали жодного доказу на підтвердження своєї версії, не навели жодної обставини, яка б піддала сумніву докази обвинувачення. Натомість, вважає суд, докази слідства є належними і допустимими. У підсумку, на своєму засіданні 21 грудня Новомосковський міськрайонний суд визнав колишнього грабіжника винним у скоєнні розбійного нападу (ч. 3 ст. 187 ККУкраїни) і призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинувачений ще має час на оскарження вердикту у суді апеляційної інстанції.

Олекса Сурай

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.