Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську судили крадія цукру й борошна


Мешканець села Вільне Новомосковського району опинився на лаві підсудних, обікравши влітку 2017 року двох своїх односельців. Чоловік свою провину визнав і висловив каяття.

Про обставини злочинів, що стали предметом розслідування, йдеться у вироку міськрайонного суду від 12 грудня. Головний фігурант кримінального провадження – неодружений, працюючий за договорами і досі не судимий мешканець села Вільного.

За версією правоохоронців, перший свій злочин він скоїв вночі 20 червня. Перебуваючи біля приватної госопди на вулиці Першотравневій, він здолав паркан, підійшов до вхідних дверей будинку, сильним ударом відчинив їх, зайшов усередину і виніс звідти мішок цукру і мішок борошна загальною вагою 100 кг і вартістю 1250 грн. Іншу крадіжку, скоєну обвинуваченим, правоохоронці датують 11 липня. Близько 23.00 чоловік знаходився на вулиці Степовій. Біля двору одного із будинків стояла іномарка - «Mersedes Vito». Обвинувачений розбив скло у вікні машини і вкрав із салону магнітолу «Panasoniс» вартістю 1000 грн.

Під час судового засідання мешканець Вільного свою провину у скоєнні інкримінованих йому слідством злочинів визнав повністю і висловив каяття. Чоловік підтвердив викладені слідством обставини крадіжок. За його словами, красти чуже майно його змусили обставини – голод і відсутність коштів на їжу. Новомосковський міськрайонний суд вивчив матеріали кримінального провадження, вислухав учасників процесу і 12 грудня визнав селянина винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2, ч.3 ст.185 КК України. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 3 років і 3 місяців позбавлення волі умовно. У обвинуваченого ще є час на оскарження вироку. 

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.