Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді зростає попит на громадські роботи?

Мешканці Павлограда, котрі мають статус безробітних, все частіше влаштовуються на тимчасові роботи до різних комунальних підприємств міста. Якщо два роки тому таких осіб було 80, то лише у першому півріччі 2017 року їх стало 109.

Про це йшлося 26 липня на засіданні Павлоградського міськвиконкому. За словами керівниці міського відділу з економічних питань Тетяни Штонди, за останні роки суттєво зросли об’єми державного і місцевого фінансування оплачуваних громадських робіт. Зокрема, в 2015 році ця сума склала 232 тис. грн., а в 2017 році вона вже становить 746 грн. Лише у першому півріччі цього року на оплату праці осіб, котрі були задіяні на громадських роботах, було витрачено 308 тис. грн. За словами Т. Штонди, держава й місто фінансують програму на рівних.

Очільниця відділу з питань економіки зазначила, що нині в місті діє відповідна програма, розрахована на 2017-2018 роки. Громадські роботи сьогодні пропонують міське управління соцзахисту, Агенція економічного розвитку та кілька комунальних підприємств – «Затишне місто», стадіон «Прометей» і «Спеціалізована агенція «Риуал». Безробітні, яким Центр зайнятості допоміг там тимчасово працевлаштуватися, беруть участь в роботі з архівами, певних соціальних проектах, займаються благоустроєм міста, прибиранням вулиць тощо. За словами Т. Штонди, в наступному році сума коштів на фінансування програми не повинна зменшитись.

До речі, найбільша кількість безробітних, задіяних на оплачуваних громадських роботах, працювала у першому півріччі в КП «Ритуал» - 38 осіб. Директор підприємства Андрій Дубовський відзначив, що їх допомога в прибиранні міських кладовищ була надзвичайно важливою, адже нині штат підприємства складається з 9 осіб, а територія під кладовищами, що потребує регулярного прибирання, становить 42 гектари.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.