Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградського школяра спіймали на крадіжці вчительських грошей


У Павлограді на лаві підсудних опинився учень 9 класу ЗОШ№11. Підлітка визнали винним у скоєнні крадіжки вчительських грошей і покарали умовним терміном. Хлопець свою провину визнав.

Про це йдеться у матеріалах Павлоградскього міськрайонного суду.
Згідно документу, кримінальна пригода сталася уночі 13 квітня 2017 року. За день до того 9-класник вкрав ключі від вхідних дверей запасного входу свого навчального закладу. В ніч крадіжки хлопець проник у приміщення школи на поцупив з посту охорони ключі від учбових кабінетів. Після того, сказано в матеріалах суду, обвинувачений піднявся на другий поверх і відчинив одним із ключів клас №36. Понишпорив у вчительському столі, знайшов там гроші в сумі майже 600 грн. і привласнив їх. За даними суду, вкраденими коштами школяр розпорядився на власний розсуд. Того ж дня потерпіла звернулася до поліції, а згодом правоохоронці вийшли на ймовірного злодія.

Під час судового розгляду справи хлопець визнав свою вину у скоєному, висловив розкаяння і повідомив, що вже повернув вчительці поцуплені гроші. Мати обвинуваченого сказала, що про вчинок сина дізналася зі слів поліції. Про хлопця вона нічого поганого повідомити суду не змогла. Виносячи вирок, суд врахував каяття обвинуваченого, повернені кошти та той факт, що досі школяр не потрапляв у поле зору поліції.

Врешті, на своєму засіданні 12 червня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд визнав 9-класника винним у скоєнні крадіжки, поєднаній із проникненням у чуже приміщення (ч.3 ст. 185 КК України) і присудив йому 1 рік і 6 місяців позбавлення волі з іспитовим терміном в 1 рік. Незважаючи на визнання своєї провини, школяр і його представники мають ще право оскаржити протягом місяця вирок суду першої інстанції.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua, фото з сайту http://charivne.info

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.