Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградці вибороли міні-гранти і тепер будуть покращувати своє місто


Павлоградці доводять, що за фінансової підтримки бізнесу і місцевого бюджету здатні власноруч змінювати своє місто на краще. Зокрема, про це свідчать щорічне збільшення кількості переможців конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками». За 5 років, доки існує цей проект, їх стало удвічі більше.


У середу, 19 липня, цьогорічні переможці конкурсу отримали грошові сертифікати на реалізацію своїх ініціатив. Найкращими з 54 поданих заявок-проектів стали 28. Вони передбачають створення дитячих і спортивних майданчиків, благоустрій прибудинкових територій і модернізацію житла, організацію притулку для безпритульних тварин, розвиток краєзнавства, культурно-духовної сфери, дитячого і молодіжного дозвілля тощо.

Під час вручення сертифікатів присутній на церемонії мер Анатолій Вершина нагадав, що цього року фонд конкурсу склав понад 3,5 млн грн., з них більше 800 тис. грн. надала компанія ДТЕК, 400 тис. грн. – міський бюджет, а майже третину (2,3 млн грн.) зібрали ініціативні групи і бізнесмени-меценати. «Я завжди говорю, що ніхто крім нас наше місто не зробить», - сказав міський голова і дорікнув тим бізнесменам і підприємствам, які не поспішають ставати соціальними партнерами міста і його мешканців

Як зазначила регіональний представник ДТЕК Олена Коновалова, цього разу конкурс міні-грантів, започаткований 5 років тому, отримав нову назву – «Громада своїми руками» (досі він звався «Місто своїми руками»). Це пов’язано з тим, що участь у проекті тепер беруть не лише міста, а й сільські території та новостворені територіальні громади. О. Коновалова перерахувала й інші нововведення, що відбулися в рамках конкурсу за останній рік. Вона також нагадала, що в 2012 році бажаючих взяти участь у конкурсі було 27, а нині лише самих переможців – 28, що, на думку О. Коновалової, свідчить про успіх проекту. Інший представник компанії, депутат Павлоградської міськради Андрій Чернецький, повідомив, що проект охоплює 45 територій, де розташовані підприємства ДТЕК. Щороку частка компанії у конкурсному фонді зростає, сьогодні вона становить 11,5 млн грн., лише в межах Західного Донбасу – це 3 млн грн..

Наша довідка

Конкурс міні-грантів «Громада своїми руками» стартував у 2013 році за підтримки ДТЕК, його учасниками виступають громадські організації і об`єднання громадян. Філософією проекту є не лише фінансова підтримка громадських ініціатив, а й стимулювання мешканців до самоорганізації і створення комфортного середовища довкола себе власними руками.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.