Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді система ProZorro заважає швидкому будівництву скейт-ленд парку


Закупівля робіт з облаштування майбутнього скейт-ленд парку на території мікрорайону ім. 40 років Жовтня в Павлограді буде проводитись без застосування системи електронних торгів ProZorro . Таке рішення прийняли 21 липня депутати Павлоградської міськради.

Згідно з документом, замовником кількох проектів з будівництва скейт-ленд парку виступає комунальне підприємство ФСК ім. Шкуренко. На сьогодні один з проектів виконано. Підрядник був обраний за результатами торгів у системі ProZorro Однак надалі замовник обиратиме виконавця робіт вже напряму, оминаючи цю систему.

Перед тим, як поставити проект на голосування, мер Анатолій Вершина навів депутатам аргументи на його користь. За словами міського голови, терміни виконання загального проекту прив’язані до Дня міста – 18 вересня. Майбутній скейт-ленд парк складатиметься з трьох різних за своїм спортивним призначення майданчиків. Кожен із них є окремим проектом. За реалізацію одного вже взялася підрядна фірма, яку визначила система електронних торгів. Якщо йти далі цим шляхом, обираючи підрядників через ProZorro , будівництво триватиме занадто довго, і відкривати скейт-ленд парк доведеться взимку, констатував мер.

Анатолій Вершина зазначив, що було б доцільно, якби будівельна фірма, яка вже працює над створенням першого майданчика, облаштувала і два інших. Тим більше, що вартість послуг цього підрядника є найнижчою для такого роду робіт. Це, мовляв, підтвердили і торги у ProZorro . «І по друге, це нанесення спеціального покриття на майданчики, - сказав мер. – В Україні ці роботи виконують лише дві фірми – з Дніпра і Києва. У дніпровців вже черга на найближчі 4 місяці. Це довго… Кияни готові виконати ці роботи… Тому прохання - надати згоду, і тоді ми ці об’єкти і парк в цілому подаруємо до Дня міста. Бо якщо ми увійдемо в закупки через ProZorro , ми не встигнемо цього зробити». За словами А. Вершини, окрім, власне, спортивного комплексу, на території парку також буде встановлено ігровий майданчик для дітей. Усі ці об’єкти будуть під пильної охороною та відео наглядом.

Згідно з документами міськради, проектна вартість будівельних робіт зі створення скейт-ленд парку становить понад 1 млн 430 тис. грн. Протягом 2016-2017 років на ці цілі вже витрачено 474 тис. грн., левова частка яких - це кошти обласного бюджету. У 2016 році проект скейт-ленд парку став переможцем конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками», який проводить компанія ДТЕК. Авторами ідеї стала громадська організація «Молодіжна ініціатива реформ». Згодом до реалізації проекту підключилися міський і обласний бюджети.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.