Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді розпочався суд над колишнім директором комунального підприємства (відео)


У Павлограді судять колишнього директора міського КП «Управління ринками» Георгія Масленникова. Прокуратура закидає йому зловживання впливом і хабарництво, сам підсудний свою провину категорично заперечує, однак давати покази теж не поспішає.
У п`ятницю, 14 липня, у міськрайонному суді відбулося перше засідання з цієї справи. На лаві підсудних опинився 48-річний Георгій Масленников, котрий ще донедавна очолював комунальне підприємство «Управління ринками». Засідання проходило за участю обвинуваченого, його адвоката і прокурора. Потерпілий К. письмово попросив суд розпочати розгляд справи за його відсутності.


Прокуратура обвинувачує Георгія Масленникова у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369-2 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди») КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років із конфіскацією майна.


 В обвинувальному акті йдеться про те, що 23 квітня 2017 року директор міського КП «Управління ринками» Георгій Масленников мав у своєму службовому кабінеті зустріч з місцевим підприємцем К. За словами прокурора, керівник КП пообіцяв бізнесменові вплинути на службових осіб Павлоградської міськради, аби вони прийняли позитивне рішення щодо виділення земельної ділянки для розміщення на ній тимчасової торгівельної споруди підприємця.

Згідно з висновками слідства за свої «послуги» Г. Масленников зажадав від потерпілого винагороду у сумі 80 тис. грн., а той був змушений погодитися. Також в обвинувальному акті зазначено, що наступного дня Г. Масленников, перебуваючи у своєму автомобілі «KIA Rio» поблизу офісу КП «Управління ринками», отримав від К. частину коштів у сумі 10 тис. грн. А вже 15 травня потерпілий передав обвинуваченому залишок «винагороди» у сумі 69 тис. грн. Як сказано у документі, ця зустріч проходила у Дніпрі.


 На запитання головуючого судді, чи розуміє він суть обвинувачення, Георгій Масленников відповів ствердно. «Чи визнаєте ви себе винним та чи бажаєте давати покази?» - запитав суддя. «Ні, не визнаю. Повністю…» - відповів підсудний і заявив, що хотів би надати покази у справі вже після того, як суд заслухає потерпілого і свідків. Суд, порадившись, погодився з такою послідовністю. Оскільки потерпілий цього дня був відсутній, суд оголосив перерву і призначив наступне засідання у справі на 23 серпня.

До речі, з ім'ям Георгія Масленнікова пов'язаний скандал навколо голосування під час пленарного засідання сесії Павлоградської міськради 19 квітня. Тоді йшлося про приватизацію низки складських приміщень загальною площею 700 кв. м у центрі міста, які Г. Масленников отримав в оренду ще в 2015 році і балансоутримувачем яких є КП «Агентство Ритуал». Під час спільного засідання депутатських комісій 28 березня директор КП «Управління ринками» оголосив депутатам про свої плани приватизувати нерухомість і відкрити там комерційну їдальню.


 Бізнесмена тоді фактично підтримав начальник міського відділу обліку комунального майна та житлової площі Володимир Лисак. Він повідомив, що протягом двох років орендар сплатив 167 тис. грн. орендної плати та суттєво поліпшив стан об'єктів, що, за словами В. Лисака, дає право орендарю їх викупити, оминаючи процедуру торгів.

У відповідь чимало депутатів висловили сумніви в достовірності зазначених даних і, в цілому, в першочерговому праві орендаря на викуп нерухомості. Вже за тиждень, 4 квітня, під час пленарного засідання депутати ухвалили, як тоді здавалося, остаточне рішення. На підтримку приватизації Г. Масленниковим об'єкта нерухомості свої голоси віддали менше половини присутніх у залі обранців. Присутні в залі журналісти чули, як лічильна комісія оголосила цей результат, а мер Анатолій Вершина констатував, що проект не пройшов. Проте, незабаром на офіційному сайті міста в розділі "Поіменне голосування 21 сесії" з'явилася інформація, яка вказувала на те, що проект таки підтриманий більшістю депутатів. Це викликало протест із боку деяких фракцій. У ситуацію втрутився мер, який заявив, що не готовий підписувати спірне рішення, а запропонує обранцям почати все спочатку. Врешті решт, питання приватизації скандального об’єкта депутати більше не розглядали.


 Що стосується 48-річного Георгія Масленникова, то відомо, що в 2015 році він балотувався на посаду міського голови, як представник партії ВО «Батьківщина». Також він очолював благодійний фонд «Джерело». Під час останнього судового засідання він повідомив, що є фізичною особою-підприємцем (ФОП).

Олександр Шульга для tv-news.dp.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.