Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоград будуть обігрівати приватні компанії?



У Павлограді міська влада розглядає можливість передачі деяких котелень у приватні руки. На думку чиновників, це покращить якість послуг із теплопостачання без підвищення тарифів і дозволить місту поступово позбутися газової залежності.

Ідею із залученням інвесторів у комунальну сферу під час прес-туру 30 серпня озвучив журналістам міський голова Анатолій Вершина. «Ми підходимо до завершального етапу стосовно котельної на території мікрорайону Шахтобудівників. Ми запропонували інвесторам узяти її в оренду, і вони обіцяють, що їхні послуги з опалення будуть на 10-15% дешевшими, ніж при використанні газу… Вони мають намір провести модернізацію. Якщо вони будуть готові, то ми передамо котельню їм в оренду чи концесію, і нехай вони опалюють увесь мікрорайон. Якщо піде нормально, то будемо працювати далі…» - сказав кореспондентові www.5632.com.ua мер.

А. Вершина також нагадав журналістам про стратегію міської влади в сфері послуг теплопостачання. «Наступного року ми будемо працювати над тим, аби перевести газові котельні на інші види палива. Які саме, подивимося. Чи то буде електрика, чи пелети (паливні гранули з біомаси – прим. авт.)… Мені важливо, щоб бюджетні організації перейшли з централізованої системи на автономну і були незалежними… А щодо економії – подивимося. Який буде енергоносій – інша справа. Їх може бути кілька видів. Котельня може працювати і на газові, і на твердопаливному енергоносії», - зазначив мер.

Нагадаємо, ще восени 2016 року Анатолій Вершина під час публічних зустрічей із депутатами і містянами озвучив ідею про заміну газу, як енергоносія для міської централізованої системи опалення, на електроенергію. Мер також говорив про будівництво на території Павлограда кількох десятків електричних міні котелень. Зокрема, 29 листопада 2016 року, під час річного звіту міський очільник повідомив, що ця ідея проходить експертну оцінку, а держава, начебто, готова допомогти місту здійснити масштабну реорганізацію в комунальній сфері. За словами мера, вартість здійснення проекту становить 1 млрд 200 млн грн.. «Враховуючи те, що у нас було розвинуте промислове місто, і потужності були великі, мі маємо можливість використовувати електроенергію для опалення всього міста», - сказав тоді Анатолій Вершина.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua  (продовження теми читайте тут)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.