Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Удар ножем обійдеться павлоградцю у 5 років колонії


Мешканець Павлограда отримав 5 років позбавлення волі через те, що у святковий вечір 9 травня підрізав ножем свого земляка. Потерпілий робив зауваження молодикові, аби він голосно не лаявся під під’їздом. Обвинувачений дістав ніж…

Пригода, внаслідок якої непрацюючий, неодружений, але вже раніше судимий чоловік опинився на лаві підсудних, сталася 9 травня 2017 року приблизно о 23.00 біля однієї з багатоповерхівок Павлограда. Як встановив суд, обвинувачений, котрий був напідпитку, знаходився біля 4-го під`їзду будинку і голосно лаявся. Один із мешканців зробив йому зауваження, внаслідок чого між чоловіками спалахнув конфлікт. За версією слідства, обвинувачений дістав із кишені кухонний ніж і штрикнув ним потерпілого. Той отримав колото-різане проникаюче поранення у живіт. Із місця пригоди обвинувачений втік.

Останній у суді повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині і погодився компенсувати потерпілому завдану матеріальну і моральну шкоду. Він пояснив, що того вечора проводжав дівчину, дійсно був нетверезий, кричав і лаявся. Потерпілий зі свого балкону зробив йому зауваження, але він відповів йому грубістю. За словами обвинуваченого, коли той вийшов на вулицю, він злякався і побіг. Але потерпілий його наздогнав, тому він і застосував ніж.

Потерпілий у суді підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини інциденту. Але спростував покази обвинуваченого, заявивши, що не гнався за ним. За словами чоловіка, молодик вдарив його ножем, коли вони обидва стояли біля під`їзду і з`ясовували стосунки. Потерпілий також повідомив, що першу допомогу йому надав його син, який теж вийшов на вулицю. Чоловік додав, що після поранення він 3 місяці лікувався, нині просить суд ізолювати обвинуваченого від суспільства. Слова батька підтвердив у суді і його син.

В підсумку, на своєму засіданні 8 серпня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд визнав молодого парубка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження») КК України і призначив йому покарання у вигляді 5 років і 29 днів позбавлення волі. Суд також зобов’язав молодика сплатити потерпілому близько 56 тис. грн. у якості компенсації матеріальної і моральної шкоди. При винесенні вироку суд врахував той факт, що обвинувачений нещодавно був засуджений до громадських робіт за спричинення легких тілесних ушкоджень, але не відбув це покарання. Протягом місяця після винесення вердикту підсудний мав змогу його оскаржити.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.