Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Заступницю директора павлоградського вишу взяли під домашній арешт




 У Павлограді суд відправив під домашній арешт на період слідства заступницю директора вищого навчального закладу. Жінку підозрюють у хабарництві і підробці документів. Про це йдеться в ухвалі міськрайонного суду від 15 вересня 2017 року.

Згідно з документом, цього дня Павлоградський міськрайонний суд розглянув клопотання представників прокуратури і слідчих органів про застосування до підозрюваної - заступниці директора з навчально-методичної роботи Західнодонбаського інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом - запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Слідство інкримінує підозрюваній скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-3 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою юридичної особи приватного права... неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи») та ч.1 ст. 366 («Службове підроблення») КК України,

У клопотанні викладені підстави для застосування такого заходу. Зокрема, за версією слідства, вдень 9 липня 2017 року до інституту за консультацією щодо вступу до цього вишу звернувся хлопець. Його відправили до заступниці директора з навчально-методичної роботи. Під час спілкуванні з абітурієнтом підозрювана, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, запропонувала молодикові вступити на 3 курс заочного відділення інституту без складання обов`язкового зовнішнього незалежного оцінювання та пообіцяла видати йому відповідну довідку. За свої послуги підозрювана зажадала від гостя 17 тис. грн., йдеться у клопотанні слідства. Цього ж дня, вказано у клопотанні, заступниця директора надала «абітурієнту» перелік документів, які йому слід було принести наступного разу і запропонувала захопити першу частину «гонорару» - 5 тис. грн.


За кілька днів, 21 липня, хлопець знов відвідав кабінет підозрюваної і передав їй зазначені кошти. Залишок у сумі 12 тис. грн. він мав принести їй вже після отримання довідки про зарахування до вишу. Наступна зустріч майбутнього студента і заступниці директора відбулася надвечір 31 липня. Розмовляли вони у салоні автомобіля молодика. Жінка отримала кошти – 12 тис. грн., а потім, вже перебуваючи в робочому кабінеті секретаря керівника вишу, склала завідомо неправдивий документ про те, що її «клієнт» є студентом заочної форми навчання Західнодонбаського інституту МАУП і навчається за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці». За даними слідства, цього ж дня підозрювана поставила на виготовленому фальшивому документі штамп інституту, зареєструвала цей документ і поставили в ньому свій підпис, як директор вишу. Після того передала підробку молодикові.

На своєму засіданні Павлоградський міськрайонний суд розглянув заяву слідчого і прокурара, вивчив надані аргументи і виніс постанову про задоволення їхнього клопотання. Суд призначив підозрюваній заступниці директора з навчально-методичної роботи Західнодонбаської МАУП запобіжний захід на період слідства у вигляді домашнього арешту терміном до 13 листопада 2017 року. Про те, чи визнає сама підозрювана свою провину в скоєнні інкримінованих злочинів, в ухвалі суду від 15 вересня журналіст чіткої інформації не знайшов.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.