Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Військового із Першотравенська підвела граната


На Дніпропетровщині військовий-контрактник отримав умовне покарання за те, що свого часу надіслав додому поштою із зони АТО бойову гранату. А за кілька днів, коли демобілізувався, забрав її у поштовому відділенні. Чоловік свою провину визнав.

Пригода, про яку йдеться у вироку Першотравенського міського суду, сталася восени минулого року. На лаві підсудних опинився мешканець цього шахтарського міста, військовослужбовець Збройних Сил України (контрактник) і учасник бойових дій

Згідно з матеріалами обвинувального акту, з 25 липня 2015 року до 4 жовтня 2016 року боєць на підставі Указу Президента про часткову мобілізацію перебував на військовій службі в зоні АТО. Зокрема, 25 вересня 2015 року приблизно о 17.00 він чергував на 25-у блокпосту неподалік сіл Орєхове і Карбоніт Луганської області. За версією слідства, саме там обвинувачений знайшов під вагоном, у якому ночував, гранату Ф-1 і вирішив залишити її собі. Начебто для того, аби вдома під час рибалки глушити рибу.

Боєць поклав гранату до дорожньої сумки, а на початку жовтня, перед своєю демобілізацією, відніс гранату до поштового відділення у місті Горське на Луганщині і надіслав її посилкою до Першотравенська. Після повернення додому він 4 жовтня цю посилку і отримав. За даними слідства, гранату Ф-1 він зберігав у своєму помешканні в спальній кімнаті. Майже 9 місяців по тому, 18 липня 2017 року, співробітники поліції на підставі рішення суду провели обшук житла обвинуваченого і виявили у тумбочці чоловіка небезпечний боєприпас.

Під час судового засідання боєць-контрактник визнав свою провину в інкримінованому злочині, але відмовився давати покази. Втім, чоловік відповів на запитання прокурора і судді та підтвердив зазначені обставини правопорушення. Боєць висловив каяття у скоєному і просив суд не карати його суворо. Обвинувачений також клопотав про те, щоб суд розглянув його справу якнайшвидше. Суд пішов назустріч бійцю.

В підсумку, 8 вересня 2017 року Першотравенський міський суд визнав військовослужбовця ЗСУ винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»). Суд призначив йому покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі умовно. Протягом місяця з дня винесення вироку сторони мають право його оскаржити в апеляційному суді.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.