Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Мешканця Юр`ївщини покарали за самосуд з летальними наслідками




В Юр`ївському районі батько 4-х неповнолітніх дітей може на 7 років сісти за грати. Місцевий суд визнав його винним у жорстокій розправі над односельцем. Підсудний не заперечував своєї причетності до злочину, але винуватим себе вважав лише частково. Він ще має час оскаржити вирок.

Про події, що стали предметом судового розгляду, йдеться у матеріалах Юр`ївського районного суду від 5 вересня. Згідно з документом, трагедія сталася 15 серпня 2016 року у селі Чорнявщина. За версією слідства, одружений, але ніде не працюючий багатодітний батько почув від дружини, що інший мешканець цього села краде з городу їхню кукурудзу. Близько 16.00-16.30 підсудний відшукав потерпілого на території покинутого домоволодіння – чоловік ховався у бур`янах – і почав його бити. При чому, бив не лише кулаками, а й ногами.

Слідство стверждує, що обвинувачений лупцював односельця досить жорстоко: кілька разів ударив у голову і обличчя, ще триччі – в груди, по одному разу – в праве і ліве плече. Робив це умисно - переконаний, що карає крадія. Внаслідок отриманих тяжких травм, зокрема, числених переломів ребер, пошкоджень внутрішніх органів, закритої черепно-мозкової травми і крововиливу в мозок, потерпілий за кілька годин помер.

Під час судового засідання обвинувачений заявив, що справді хотів помститися односельцю за ймовірну крадіжку городини. Але, стверждував чоловік, потерпілого, котрий лежав на землі, він вдарив лише кілька разів – у ногу, руку та ділянку сідниць. І жодним чином не хотів заподіяти йому смерть. Після побиття, стверджував обвинувачений, він разом із дружиною попрямували на власний город, а потерпілий рушив в інший бік. На переконання обвинуваченого, він не міг так тяжко, до смерті, побити свого односельця. Однак суд, дослідивши покази свідків та інші матеріали справи, дійшов висновку в доведеності позиції слідства і прокуратури. Натомість, аргументи обвинуваченого суд оцінив, як неправдиві. А запевнення чоловіка, що до і під час слідчого експерименту правоохоронці погрожували йому, суд назвав брехливими.

В підсумку, на своєму засіданні 5 вересня 2017 року Юр`ївський районний суд визнав мешканця села Чорнявщина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого») КК України і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Протягом 30 днів післі винесення вироку обвинувачений має право оскаржити його у суді апеляційної інстанції.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.