Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді молодь пікетувала мерію (відео)


 У Павлограді представники Національного Корпусу і їхні однодумні провели 31 жовтня акцію. Вона стартувала о 14.00 під стінами міськвиконкому. Активісти пояснили, що прийшли до місцевих чиновників, аби почути від них відповіді на низку злободенних питань. Зокрема тих, що стосуються сфери комунальних послуг і транспортного обслуговування.

Організаторами акції, яка зібрала від 70 до 100 учасників, переважно молодих людей, виступили представники Національного Корпусу Павлограда на чолі з Денисом Середою. До них долучилися активісти громадських організацій і кілька депутатів міської ради. Активісти встановили біля міськвиконкому свій намет. За дотриманням порядку спостерігало до двох десятків правоохоронців. «Ми хочемо почути, чому зростають тарифи на проїзд, чому люди не можуть користуватися тими пільгами в громадському транспорті, які їм законом надані (учасники бойових дій – АТО – прим. авт.)…Чому два тижні школи, дитсадки не опалювалися? Чому немає опалення? Так, є борги, але вони з 2006 року... Особисто я не маю боргів. Чому ми маємо страждати через боржників? Сьогодні ми прийшли задати питання, хто винен і що вже робиться з цього приводу…» - пояснив журналістам мету заходу Денис Середа.


Про відсутність у місті тепла, брудну воду в кранах, зростаючі тарифи і проблеми з громадським транспортом учасникам мітингу говорив депутат міськради і керівник ГФ «Павлоградська Самооборона» Сергій Тищенко. Коли журналісти запитали його, що він робить для вирішення цих проблем, бо він, мовляв, теж є владою, активіст зауважив: «Фракція, до якої я належу, перебуває в меншості, тому говорити, що я влада, не коректно. Я представник влади…» За словами С. Тищенка, він і його фракція («УКРОП», має 8 депутатських місць у міськраді з 36-и) завжди виступають і усіляко просувають ті рішення, які потребують їхні виборці. «Ми намагаємося боротися, але поки що наша боротьба не така успішна, як нам би хотілося», - визнав депутат. Він також закликав павлоградців бути більш активними і вимагати від обраної влади виконання своїх обіцянок.



Хвилин за 40 від початку акції її організатори рушили до міськвиконкому, аби зустрітися з чиновниками і обговорити озвучені питання. Учасникам мітингу активісти пояснили, що оскільки мер Анатолій вершина у відрядженні, вони готові вислухати інших повноважних осіб міської влади. Згодом делегація зустрілася з першим заступником міського голови Віталієм Мовчаном. Подискутувавши, сторони дійшли певної згоди. Зокрема, домовилися про створення робочої групи, яка б вивчила питання з опаленням міста і комунальними тарифами.

Нагадаємо, 30 жовтня керівник КП «Павлоградтеплоенерго»  Микола Вовк повідомив журналістів www.5632.com.ua, що опалення міста розпочнеться 1 листопада ().


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.