Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Шахрай «розвів» мешканку Павлограда на 52 тисячі гривень




У Павлограді поліція розслідує справу, пов`язану з телефонним шахрайством і в якій фігурує сума понад 50 тисяч гривень. Про це йдеться в ухвалі міськрайонного суду від 10 жовтня.

Згідно з документом, 11 травня 2017 року на мобільний телефон мешканки Павлограда зателефонував невідомий чоловік. Він повідомив, що її донька потрапила в ДТП, яка потім відвезла постраждалого до лікарні. Аби проти дівчини не було відкрито кримінальне провадження, зазначив невідомий, на певний рахунок в «Ощадбанку» необхідно перерахувати кошти в сумі 2000 доларів США. За словами жінки, почута інформація її стурбувала, тож вона пішла до банківського відділення, розташованого на вулиці Соборній і перерахувала на вказаний рахунок зазначену суму в еквіваленті національної валюти – 52 300 грн.

Згідно з ухвалою, вже 12 травня за фактом шахрайства (ч.1 ст. 190 КК України) поліція порушила кримінальне провадження. А 10 жовтня до суду звернувся слідчий відділу поліції з клопотанням про надання йому права «на тимчасовий доступ до інформації про з`єднання споживачів телекомунікаційних послуг у зоні дії покриття базових станцій - базової станції... в момент вчинення таємного викрадення майна та з метою перевірки свідчень особи, яка його скоїла». Суд задовольнив це клопотання. Щоправда, в ухвалі Павлоградського міськрайонного суду йдеться про надання слідчим органам дозвіл на тимчасовий доступ і вилучення документів з банківською таємницею, котрі стосуються картки ймовірного шахрая. Термін дії ухвали суд обмежив 30 днями.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.