Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Вихідець із Тернівки отримав штраф за спробу крадіжки телефонного кабеля



Спроба вкрасти телефонний кабель в одному із сіл Павлоградського району скінчилася для уроженця Тернівки лавою підсудних і штрафом. Про це йдеться у вироку Павлоградського міськрайонного суду від 4 жовтня.

Згідно з матеріалами справи, на лаві підсудних опинився досі не судимий, неодружений і ніде не працюючий, із вищою освітою чоловік. Пригода, внаслідок якої він отримав покарання, сталася вночі 16 березня 2017 року на території села Нова Дача. За версією слідства, обвинувачений під`їхав на власному мотоциклі «ІЖ» до стовпа на вулиці Горького (між будинками №21 і №6) і за допомогою кусачок відрізав кабель звязку марки ТПП довжиною 30 метрів. За даними судово-товарознавчої експертизи, своїми діями підсудний завдав ПАТ «Укртелеком» збитки на суму понад 600 грн. Втім, втекти з місця злочину із вкраденим чоловікові не вдалося – його затримав охоронець одного з місцевих приватних підприємств.

Під час судового засідання чоловік свою провину повністю визнав і підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини кримінальної  пригоди. З приводу скоєного він висловив щире каяття. Суд врахував позицію обвинуваченого і 4 жовтня виніс свій вердикт – він визнав чоловіка винним у замаху на скоєння крадіжки (ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 185 КК України) і призначив йому штраф у розмірі 850 грн. Ще майже 990 грн. чоловік має повернути державі в якості компенсації судових витрат на проведення експертизи. Також суд зобов`язав обвинуваченого сплатити потерпілій стороні компенсацію за завдані збитки – близько 2500 грн. Підсудний, у разі незгоди з вироком, ще має час його оскаржити.


Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.