Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Рецидивіст із Новомосковська отримав 5 років колонії


Мешканець Новомосковська отримав 5 років позбавлення волі після того, як суд визнав його винним у незаконному заволодінні чужим автомобілем. Чоловік свою провину визнав, хоча й зазначив, що наміру красти машину він не мав.

Про це йдеться у вироку Новомосковського міськрайоного суду від 12 жовтня 2017 року. Згідно з матеріалами справи на лаві підсудних опинився мешканець міста, непрацюючий, розлучений, маючий середню технічну освіту і 5 судимостей. Зокрема, ще в 1996 році чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, пов’язаних із «порушенням прав пацієнтів» і «протидією законній господарській діяльності». Вже за 2 роки чоловіка визнали винним у «незаконному проведенні дослідів над людиною» і «насильницькому донорстві». Протягом 2000-х років він опинявся на лаві підсудних ще тричі – за хуліганство, крадіжку і незаконне поводження зі зброєю.

Цього разу правоохоронці звинуватили чоловіка в угоні автомобіля. За версією слідства, інцидент стався вночі 12 серпня 2015 року в Новомосковську на березі річки Самари за будинком культури «Металургів». Обвинувачений, який о цій порі перебував у зазначеному місці, побачив знайомого, котрий сидів за кермом іномарки «Honda Accord» 1997 р.в. Дочекався, коли водій вийшов з машини, підбіг до нього, вдарив по голові, сів за кермо і втік. Експертиза визначила суму збитків, що їх завдав обвинувачений потерпілому внаслідок угону машини – близько 129 тис. грн.


Під час судового розгляду обвинувачений спочатку свою провину визнав частково. Він пояснив, що автомобіль у знайомого не відбирав, а його самого не бив. Планував забрати машину в рахунок боргу потерпілого перед ним, повідомив обвинувачений. Згодом чоловік визнав провину в інкримінованому злочині, але підкреслив, що прямого умислу відбирати автомобіль у потерпілого він не мав. Мовляв, просто так сталося. Висловив розкаяння у вчиненому злочині, але давати покази по суті відмовився. За його словами, з матеріалів справи все й так зрозуміло.

Потерпілий, зі свого боку, розповів судові, що вночі 12 серпня 2015 року він привіз із села Орловщина до Новомосковська пасажира. Зупинилися на березі річки. Пасажир рушив на пляж щось шукати, а він залишився біля машини. За словами потерпілого, раптом він побачив позаду себе знайомого чоловіка, який вдарив його по голові. Коли прийшов до тями, побачив, що машини немає. Згодом дізнався, що його автомобіль знаходиться в іншої людини, яка придбала його у обвинуваченого за 500 доларів США. Потерпілий просив суд покарати його кривдника на власний розсуд.


Свої покази у справі дав і пасажир вкраденого автомобіля. За його словами, до пляжу в Новомосковську він приїхав, аби відшукати свій загублений телефон. Бійки він не бачив, натомість, був свідком розмови між обвинуваченим і потерпілим – вони з`ясовували стосунки на підвищених тонах. Свідок розповів, що побачив, як обвинувачений кермував іномаркою, і вирішив, що власник машини також сидить у салоні.

Суд вислухав учасників процесу, вивчив надані слідством докази і визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством») і присудив йому 5 років колонії без конфіскації майна. Обвинувачений ще може оскаржити цей вердикт.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.