Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградські кінологи подарували малюкам Донечини новорічне свято


Павлоградські кінологи влаштували новорічне свято для дітлахів Донечини. 4 січня пошуково-рятувальний загін «Антарес» відвідав дитячий садок у Краматорську і центр соціально-психологічної реабілітації у Слов`янську. Про поїздку волонтерської групи розповіла у Фейсбук її керівниця Лариса Борисенко.

За словами кінолога, до спільної групи окрім представників павлоградської організації «Спілки самаритян-кінологів України» увійшли активісти дресирувального центру «Колізей» із селища Межова та офіцери об’єднаного центру Військово-цивільного співробітництва Збройних Сил України. Команду павлоградців склали Лариса Борисенко, Людмила Вілюкова, Олександр Лісніченко, Ольга Ісаєва, Наталя Кожуріна та інші волонтери.



Гості побували з концертною програмою у вихованців дитсадка «Кульбабка» і дошкільного дитячого будинку №3 «Гайок» у Краматорську, а також у центрі соціально-психологічної реабілітації в Слов`янську. Завітали вони й до центру ВЦС. «Чарлі, Карбон, Дюна, Боня, Бім та Спаркі - собаки рятувально-пошукового загону. Проте, сьогодні вони просто актори на сцені: танцюють та стрибають під музику, виконують команди дресирувальників – роблять усе, аби здивувати малечу та намалювати на їхніх обличчях щирі посмішки, запалити вогники радості в очах», - написала у Фейсбук Лариса Борисенко. Вона дописала, що вже під час прощання якийсь хлопчина, соромлячись, попросив собі «портфель для 8 класу, а краще рюкзак». «Із радістю, найближчим часом виконаємо його прохання!» - повідомила кінолог.



Вона додала, що «Антарес» вже протягом кількох років проводить подібні зустрічі, використовуючи методику каністерапії (лікування і реабілітація за участю собак), для дітей і дорослих пільгових категорій, а також тих, хто має особливі потреби. «Завдяки живому спілкуванню з тваринами у дітвори поліпшується настрій, розвиваються рухові функції та особисті якості», - зазначила керівниця «Антаресу». Нагадаємо, павлоградські кінологи є членами «Спілки самаритян-кінологів України», а кілька клубних вихованців пройшли спеціальне навчання під наглядом досвідчених інструкторів. Сьогодні ці чотирилапі терапевти здатні виводити людину зі стану депресії і стресу, вгамовувати душевний біль.


За останні роки кінологи «Антареса» провели низку показових та терапевтичних зустрічей з малюками, школярами і дорослими. Також «самаритяни» активно співпрацюють із міською ГО «Школа Ірини», іншими організаціями і закладами Павлограда і Дніпропетровщинви і тісно пов'язані з фронтовим волонтерством. Вони не раз виїздили в зону АТО до дітей, які пережили жахи війни. Більш того, павлоградські кінологи в рамках гуманітарного проекту «Евакуація 200» допомагають українським військовим розшукувати тіла й останки українських воїнів, котрі загинули у війні з Росією і її найманцями на Донбасі.

Олекса Сурай для  www.5632.com.ua; фото зі сторінок у Фейсбук Larisa Borysenko і Oleksa Tyxyi

Більше за темою:



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.