Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Рогата "росіянка" спокусила новомосковського рецидивіста


У Новомосковську чоловік із довгим шлейфом судимостей не втримався від чергової спокуси розжитися чужим майном. Нещодавно рецидивіст опинився на лаві підсудних за те, що поцупив у місцевої пенсіонерки... козу. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 15 січня 2018 року.

Як свідчить документ, у місцях позбавлення волі чоловік провів понад 30 років свого життя. Вперше за грати він потрапив ще в 1983 році, відбувши у колонії майже п`ятирічку. Протягом 35 років він 14 разів скоював різні злочини. З них 6 стосувалися крадіжок. Востаннє, восени 2015-го, чоловікові присудили 1 рік обмеження волі.

За версією слідства, 2 липня 2017 року близько 14.30 обвинувачений прямував вулицею Ювілейною у Новомосковську. Поряд із будинком №1, що межував із невеличким вигоном, він побачив припнуту до кілка самотню козу. Домашня тварина паслася на звичному для неї місці й, вочевидь, гадки не мала, що стане об`єктом злочину. Правоохоронці встановили, що саме в цей момент у серійного крадія виникло підступне бажання привласнити скотину.


Переконавщись, що жодна душа не за ним не слідкує, чоловік підійшов до кози, висмикнув із землі металевий кілок разом із ланцюгом і повів тварину до себе додому. Згодом експерти встановили суму збитків, які обвинувачений завдав власниці тварини, - 1000 грн. Під час судового розгляду справи обвинувачений визнав свою провину в інкримінованому злочині і підтвердив обставини пригоди, що їх виклало слідство. Чоловік додав, що за тиждень після крадіжки до нього приїхали співробітники поліції і вилучили козу. Розповідаючи про крадіжку, досвідчений рецидивіст висловив щире каяття у скоєному.

Вирішуючи долю чоловіка, суд врахував його багате кримінальне минуле, характер останнього злочину, задовільні відгуки сусідів та відсутність претензій до нього у потерпілої. До речі, пенсіонерка не наполягала, аби чоловіка карали суворо. В підсумку, на своєму засідання 15 січня Новомосковський міськрайонний суд визнав містянина винним у скоєнні крадіжки (ч.2 ст. 185 КК України) і призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно. Молочну козу російської породи сірого кольору з білими плямами на боках і чорною смужкою на спині суд залишив потерпілій. Обвинувачений ще має час, аби оскаржити вердикт.

Олекса Сурай для www.0569.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.