Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Різдвяна бійка з дружиною коштувала павлоградцю 120 годин громадських робіт


Мешканець Павлограда отримав 120 годин громадських робіт за те, що на минулорічне Різдво побив, імовірно через ревнощі, свою цивільну дружину. Відповідний вирок 20 грудня 2017 року забіяці виніс міськрайонний суд.

У судовому вердикті сказано, що обвинувальний акт поліція склала стосовно неодруженого, непрацюючого і досі законослухняного мешканця Павлограда. За даними слідства, зранку й до вечора 7 січня 2017 року чоловік святкував Різдво. Додому повернувся напідпитку і вчинив сварку з цивільною дружиною. Остання намагалася зупинити надміру активного чоловіка, але дарма - він на її зауваження не реагував.

Приблизно о 23.30, йдеться у матеріалах слідства, обвинувачений схопив дружину за волосся і кинув її на підлогу. Під час бійки чоловік, що всівся був зверху на потерпілу, навіть намагався задушити її. Змагання між цивільним подружжям тривало певний час. Коли чоловік в чергове штовхнув жінку, і вона впала долі, одразу почав бити її ногами в тулуб. Згодом судово-медична експертиза встановила характер травм у потерпілої, а саме: рани на губах, численні синці на обличчі і довкола грудей, садна на шиї тощо.


Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині і підтвердив викладені слідством обставини інциденту. Чоловік зізнався, що того дня добряче випив, а вдома посварився з дружиною. Коли ж вона повідомила, що зрадила йому з іншим, наче сказився – накинувся на неї і почав лупцювати. Тепер, за словами обвинуваченого, він просить у потерпілої вибачення. Чи залишилась у жінки образа на свого співмешканця, у вироку про це не йдеться. Натомість, відомо, що жодних матеріальних чи моральних претензій до свого кривдника потерпіла нині не має. На своєму засіданні 20 грудня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд визнав містянина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України («Умисні легкі тілесні ушкодження») і зобов’язав його відпрацювати на користь громади 120 годин. Підсудний ще має час на оскарження вердикту.


Нагадаємо, в грудні 2017 року Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами». Крім того, парламент ухвалив закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Ці правові новації передбачають більш жорсткі санкції до осіб, котрі скоюють те чи інше насильство стосовно членів своєї сім`ї. Поліція ж відтепер має уважніше слідкувати за поведінкою потенційних кривдників, аби уникнути відповідних рецидивів. Прийняті закони встановили кримінальну відповідальність за домашнє насильство. Досі подібні правопорушення каралися, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.