Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Майбутнього онколога в Павлограді чекають квартира і надбавка до зарплати (відео)

Лікар-онколог, який схоче працювати в Павлограді, отримає від міста однокімнатну квартиру з правом її подальшої приватизації і щомісячну надбавку в розмірі 2 тис. грн. до зарплатні. Про це повідомила журналістам 31 січня керівниця міського відділу з охорони здоров`я Олена Герасименко.

За її словами, до таких заохочувальних кроків влада вдалася через відсутність у 110-тисячному місті фахівця з онкології. Лікар Ігор Іванченко, який тривалий час виконував ці обов’язки, 2 роки тому звільнився і нині працює за іншим напрямком.

Після того, як у Павлограді з`явилася вакансія онколога, влада спробувала залучити спеціаліста, надавши йому службове житло. Однак, визнала О. Герасименко, бажаючих переїхати до міста з числа досвідчених фахівців не знайшлося, а інтернів за профілем онкології минулого року взагалі було 2-є на всю область. І ті залишилися в Дніпрі.



«Справа в тому, що відсутність житла – це одна проблема. Інша проблема – мала зарплатня, оскільки заробітна плата лікаря-онколога, який приїде до Павлограда після інтернатури, становитиме 3800 гривень. Дуже низька. Тому міський голова ще в минулому році підписав лист до керівників медичної академії і обласного департаменту з охорони здоров`я. І якщо в Павлоград приїде лікар-онколог, то він буде отримувати муніципальну надбавку з міського бюджету щомісяця 2000 гривень. Тобто, зарплата цього лікаря становитиме 6 тисяч гривень. Сподіваємося, що ці заходи – надбавка до заробітної плати і однокімнатна квартира – дозволять нам залучити фахівця. Ми чекаємо», - повідомила Олена Герасименко.

Вона також зазначила, що місто готове буде навіть оплатити проходження інтернатури для майбутнього випускника медичного вишу – фахівця з онкології. До речі, однокімнатна квартира, яку цей фахівець зможе отримати, розташована на вулиці Кравченка,12-А (будівля колишнього гуртожитку). За словами Олени Герасименко, минулого року місто вже виділило тут 10 службових квартир медичним працівникам. Один із них – патологоанатом, фахівця такого напрямку в Павлограді не було 15 років. Олена Герасименко зазначила, що вже за 5 років від моменту отримання службового житла його мешканці зможуть свої квартири приватизувати.

Наша довідка

У Павлограді в 2017 році середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника становила 6782 грн. По промисловим підприємствам міста цей показник сягнув 7301 грн. (з річної доповіді міського голови, грудень 2017 р.)

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.