Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Новомосковську покарали водія, який збив на смерть велосипедиста


Мешканець Новомосковська відбувся умовним позбавленням волі за смертельну ДТП, яку він скоїв восени минулого року, керуючи власним легковиком. Водій свою провину визнав. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 26 лютого 2018 року.

Як свідчать матеріали суду, обвинувачений є уродженцем Новомосковська, досі не судимий, працює електромонтером у дитячому оздоровчому центрі «Перлина Придніпров'я», одружений, батько 2-х неповнолітніх дітей.
Трагічна пригода, внаслідок якої чоловік опинився на лаві підсудних, сталася близько опівночі 11 вересня 2017 року. За версією слідства, обвинувачений рухався на своєму автомобілі «Geely Emgrand 7» вулицею Сучкова до центру міста. Їхав зі швидкістю не менше, ніж 70 км/год. У районі торгівельного павільйону «Сад каменя» вулиця трохи завертала вправо. Саме тут водій змістився вліво, виїхав на зустрічну смугу і вдарив лівим боком свого авто велосипедиста, який рухався йому назустріч своєю смугою. Внаслідок зіткнення велосипедист отримав смертельні травми.

Під час судового розгляду справи обвинувачений повністю визнав за собою провину в скоєнні інкримінованого злочину. Він підтвердив зазначені в обвинувальному акті обставини пригоди і пояснив, що велосипедиста він побачив за 5 метрів від себе, почав гальмувати, але зіткнення уникнути не вдалося. Після удару він зупинився, підійшов до постраждалого, який лежав на узбіччі. Водії, що їхали повз них, викликали «Швидку допомогу», хтось намагався реанімувати травмованого чоловіка. Згодом лікарі констатували його смерть. Обвинувачений запевнив суд, що того дня він не вживав спиртного, а у скоєному щиро кається.

Вирішуючи долю водія, суд врахував його батьківство, відсутність судимостей, позитивні відгуки сусідів і колег, а також те, що рідні загиблого не мають до нього претензій і не наполягають на суворому покаранні. На своєму засіданні 26 лютого Новомосковський міськрайонний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України («Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого») і призначив йому покарання у вигляді 5 років колонії умовно з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами. Сторони процесу ще мають час, аби оскаржити цей вирок.


У Новомосковську суд амністував водія, який скоїв смертельну аварію

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.