Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді вигадали, що робити із залишками снігу


Сквер Тараса Шевченка, Павлоград 5 березня. Фото Павел Градов у Фейсбук
Павлоградські комунальники знайшли застосування снігу, який природа «підкинула» містові наостанок зими. Близько однієї тисячі тонн снігової маси працівники КП «Затишне місто» останнім часом вивезли на місцевий полігон твердих побутових відходів. Замерзла вода має розтанути й загасити нижні прошарки сміттєзвалища, що тліє від минулого літа.

Про це 13 березня повідомив депутатам міської ради мер Анатолій Вершина. Цього дня народні обранці зібралися на спільне засідання своїх комісій. «Як раніше у нас проводилося прибирання снігу? – звернувся до присутніх міський голова. - Завдяки підприємствам, були розпорядження... Виходило все місто... На жаль, на сьогоднішній день у нас залишилось практично тільки «Затишне місто», яке виконує цю роботу...»

За словами А. Вершини, нещодавно він подорожував у справах Україною і зміг оцінити ефективність роботи місцевих комунальних служб у боротьбі із снігом. «І я скажу, що наше місто доволі непогано справилося з цією роботою. Якщо інші регіони стояли, 7 числа, в гололід, то наше місто із самого ранку жило, посипалося, прибиралося. Але недостатньо, я згоден, що не достатньо», - зазначив мер. Він повідомив, що для покращання снігоприбиральної роботи місту необхідно придбати спеціальну техніку. І влада, мовляв, над цим працює.

Соборна площа. Павлоград 5 березня. Фото Павел Градов у Фейсбук
«Снігу, який ми зібрали, ми знайшли застосування, - сказав А. Вершина. - Ми весь цей сніг вивезли на полігон твердих побутових відходів. Де досі димить ізсередини. Горить, воно не згасло. І ми весь цей сніг, приблизно 1000 тон, вивезли на полігон, заскладували, затрамбували. І він буде потихеньку танути... що необхідно полігону».

Нагадаємо, 23 липня 2017 року на полігоні твердих побутових відходів, розташованому поблизу Павлограда на землях Богуславської сільради, виникла масштабна пожежа. Про це повідомляла прес-служба міськрайонного управління ДСНС у Дніпропетровській області. Рятувальникам спільно з комунальниками довелося кілька днів витратити на локалізацію загоряння і його припинення. Втім, нижні прошарки полігону, глибина якого сягає кількох десятків метрів, і досі перебувають у стані тління. Це підтвердив і останній випадок: 28 лютого 2018 року на полігоні знов спалахнуло сміття.

Олександр Шульга для tv-news.dp.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.