Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Директора фірми, що проводила ремонт у Вербках, відправили під домашній арешт


У Павлограді суд відправив під домашній арешт керівника будівельної фірми, якого поліція вважає причетним до заволодіння бюджетними коштами Вербської сільради. Про це йдеться в ухвалі міськрайонного суду від 26 березня.

Згідно з документом, до суду надійшло клопотання слідчого місцевого відділу поліції про обрання запобіжного заходу щодо директора будівельної фірми, зареєстрованої в Дніпрі, яка виконувала ремонтні роботи на території Вербської сільської ради.

Своє прохання поліція аргументувала тим, що директор є підозрюваним у кримінальному провадженні, розпочатому в жовтні 2017 року за фактом злочинів, передбачених ч.2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч.2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

За даними поліції, в листопаді 2016 року Вербська сільрада уклала договір із будівельною фірмою в особі її генерального директора на реконструкцію адміністративної будівлі сільської ради шляхом добудови другого поверху. Сума договору становила 7 728 354 грн. Фірма вказані роботи начебто виконала, був складений відповідний Акт, однак судова технічна експертиза, проведена за рік, встановила, що вартість фактично виконаних робіт значно менща за ту, що була вказані в Акті прийому. Різниця сягала 1 273 182 грн.

На переконання слідства, службові особи будівельної фірми, «зловживаючи повноваженнями, з метою одержання неправомірної вигоди, заволоділи бюджетними коштами, шляхом внесення недостовірних відомостей щодо виконаних будівельних робіт, що спричинило тяжкі наслідки». Слідство й прокурор були переконані, що на період досудового розслідування підозрюваного (керівника фірми) слід обмежити в пересуванні, застосувавши до нього домашній арешт. Натомість сам підозрюваний заперечував проти такого запобіжного заходу, хоча, як сказано в ухвалі, «не оспорював обґрунтованість підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 -1, ч.2 ст. 366 КК України». Директор фірми і його захисник наполягали на більш м`якій санкції.

Однак слідчий суддя не пристав на їхню пропозицію і на своєму засіданні 26 березня задовольнив клопотання представників поліції і прокуратури. Павлоградський міськрайонний суд відправив підозрюваного під домашній арешт строком на 2 місяці – до 26 травня 2017 року. Підозрюваний мав 5 днів, аби оскаржити цю ухвалу.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.