Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Не курити, не пити, не гойдатися. Що чекає на дорослих відвідувачів дитячого парку Павлограда?


У Павлограді депутати запропонували встановити на вході до оновленого дитячого парку інформаційні стенди з правилами поведінки для відвідувачів зони відпочинку і карати порушників цих норм. Комунальники запевнили, що такі стенди мають ось-ось з`явитися. Про це йшлося 19 червня під час пленарного засідання сесії міськради.

Тему дотримання громадського порядку в дитячому парку підняв голова депутатської комісії, що опікується питаннями боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та мобілізаційної роботи, молоді, спорту, туризму та патріотичного виховання, Сергій Тищенко. Саме він і висунув пропозицію облаштувати межі парку стендами з переліком обмежень для дорослих відпочивальників. За його словами, ці обмеження мають стосуватися користування дитячими гойдалками, куріння, розпиття спиртного тощо.

«Я говорю саме про дорослих, тому що, коли ми, патрулюючи цю територію, підходимо і робимо зауваження дорослим жінкам і чоловікам, які розвалилися на качелях, ті поводяться нахабно. Кажуть: «Покажіть, де це написано». Жінка, якій за 40, відповідає на зауваження: «Я себя чувствую ребенком». Тому нам потрібний якийсь регламент, потрібні правила поведінки людей в самому сквері. Чому? Тому що ми постійно боремося з розпиттям там алкогольних напоїв, залучаючи до цього поліцію... І постійно трапляються конфлікти... Слід зробити місце для куріння в районі туалету. Бо курять безбожно, при дітях, дихають на них оцим угарним газом зі своїх легенів... Я виступаю за те, що, коли ми розпочали цю роботу з благоустрою, то довели її до кінця. І щоб у нас були підстави вимагати відвідувачів дотримуватися цих правил», - сказав Сергій Тищенко.


Одразу ж після його виступу головуючий на засіданні мер Анатолій Вершина запевнив депутатів, що ще раніше доручив комунальникам підготувати відповідні інформаційні стенди. Присутній у залі керівник КП «Затишне місто» Василь Коріневський з місця повідомив, що вже сьогодні, тобто, 19 червня, такі стенди стоятимуть на входах до парку. А записані на них правила громадської поведінки в парку будуть викладені українською мовою.

«Друге, я підтримую пропозицію депутата Тищенка щодо встановлення місця для куріння - це дуже важливо, - зазначив А. Вершина. - Будь ласка, Василю Вікторовичу (В. Коріневський – прим. авт.) запишіть це. Визначіть місце десь біля туалету. Місце має бути визначене, що люди не казали, де їм курити». Також,за словами мера, КП «Затишне місто» невдовзі зможе прийняти до себе в штат 3-5 інспекторів з благоустрою з числа громадських активістів, які нині патрулюють вулиці Павлограда на громадських засадах. За словами мера, в серпні виконавча влада запропонує депутатам розглянути проект рішення щодо створення у місті муніципальної варти. На думку А. Вершини, ця комунальна структура вже з 1 січня 2019 року має вийти на патрулювання громадських місць, в тому числі парків і скверів.

Нагадаємо, оновлений дитячий парк у Павлограді міська влада урочисто відкрила 1 червня на Міжнародний День захисту дітей. Роботи з реконструкції цієї традиційної зони відпочинку павлоградців і гостей міста стартували 11 квітня. В березні 2019 року міське управління комунального господарства і будівництва оголосило тендер на проведення реконструкції об’єкту. Заявлена вартість робіт тоді складала близько 4,5 млн грн. Проект передбачав встановлення систем зовнішнього освітлення парку і зрошування, облаштування сучасних газонів, пішохідних доріжок, висадку дерев і кущів, встановлення лавочок для відпочинку, урн, майданчиків для дитячих ігор разом із гральними комплексами. Переможцем електронних торгів у системі Prozorro стало ТОВ «Кепітал Будстрой». За свої послуги фірма, зареєстрована в Тернівці, запропонувала найнижчу на відміну від інших учасників торгів ціну – 3,923 млн грн.


Вже за кілька днів після відкриття оновленого парку активісти ГФ «Національні дружини», які патрулювали цю зону спільно з працівниками поліції, побачили на дитячих гойдалках дорослих людей. В мережі Фейсбук 8 червня представник Нацдружин Юрій Малімонов, зокрема, написав: «Людина, яка десять раз лишалася на другий рік у школі, ніяк не може зрозуміти, що він виріс, що йому 40 років, та те, що важить він під 100 кг., що ДИТЯЧА гойдалка не розрахована на ТАКУ вагу!» на доках своїх слів активіст виклав фото.

Олександр Шульга для tv-news.dp.ua


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.