Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді для 18 сімей переселенців ремонтують соціальне житло


У наступному році 18 сімей із числа внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у Павлограді, отримають соціальне житло. Це квартири у двоповерховому будинку на вулиці Ливарній, 18. Зараз тут за кошти благодійників і фінансових донорів триває капітальний ремонт приміщень.

Як дізналися журналісти під час прес-туру 30 серпня на об’єкт реконструкції, роботи вартістю 8 млн грн. фінансує Український фонд соціальних інвестицій. Розробка проекту коштувала бюджету Павлограда 80 тис. грн. У травні цього року місто уклало договір з підрядною організацією, яка виграла конкурс на проведення робіт. Це львівське ТОВ «Фірма «Метрополіс».


Згідно з проектом, підрядники мають облаштувати нову двоскатну метало-черепичну покрівлю будинку, замінити на сучасні старі вікна і двері, встановити в приміщеннях світлодіодні світильники, капітально відремонтувати систему опалення, водопостачання і каналізації тощо. За інформацією чиновників, станом на 30 серпня будівельники вже зміцнили фундамент двоповерхівки і на 50% виконали роботи з облаштування нової покрівлі.

«Орієнтовно проект має бути реалізований у наступному році, - пояснив журналістам заступник міського голови Олександр Радіонов. – Цього року ми плануємо перекрити покрівлю, встановити вікна і двері, а також провести роботи, які не дозволять волозі зруйнувати будинок». За словами О. Радіонова, об’єкт технічно складний, тож на розробку проекту його реконструкції довелося витратити чимало часу. Зі свого боку, мер Анатолій Вершина висловив упевненість, що після капремонту будинок буде придатний для експлуатації ще не одне десятиліття. Він також додав, що опалюватиметься двоповерхівка за допомогою електрики.


Керівники міста розповіли журналістам, що будинок, котрий матиме статус соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, буде розрахований на 18 сімей. Квартири вони отримають на правах тимчасового найму і без права приватизації. Таким чином, влада планує бодай частково вирішити житлову проблему переселенців. Щодо того, хто саме з ВПО отримає житло у відремонтованому будинку, Анатолій Вершина і його заступник зазначили, що це, передусім, мають бути переселенці, які тривалий час живуть у Павлограді і мають офіційну роботу. В будь якому разі, запевнив А. Вершина, процедура відбору новоселів буде прозорою. Нагадаємо, як вже писали журналісти www.5632.com.ua, станом на липень 2017 року в Павлограді було зареєстровано 3,5 тис. осіб зі статусом вимушеного переселенця з окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. На цей час у транзитному містечку для ВПО, яке існує у Павлограді з лютого 2015 року, мешкали 358 осіб.

Наша довідка:

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, яка створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій. Згідно з Постановою Кабміну від 28.04.2000 діяльність УФСІ може фінансуватися за рахунок коштів донорів, благодійних внесків та інших джерел, не заборонених законодавством України.

Олекса Сурай для www.5632.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.