Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Олександр Вілкул – серед найгірших


Олександр Вілкул потрапив до п’ятірки найменш продуктивних українських парламентарів із нинішнього складу Верховної Ради за версією аналітиків Комітету виборців України. Рейтинг законотворчої ефективності нардепів КВУ оприлюднив на своєму сайті 4 серпня.

Згідно з повідомленням, дослідження проводилися в рамках проекту «Дослівно». При цьому, продуктивність народних обранців аналітики визначали, як співвідношення кількості поданих проектів законів до прийнятих. За даними КВУ, 70 народних депутатів досі не стали авторами жодного прийнятого закону, хоча дехто з них зареєстрував кілька десятків законопроектів.

До п’ятірки найменш продуктивних обранців нинішнього, VIII скликання, потрапили Євгеній Мураєв, Наталія Королевська, Юрій Солод, Олександр Вілкул та Дмитро Шпенов. «Так, позафракційний Євгеній Мураєв за 2,5 роки роботи ВРУ зареєстрував 121 безуспішних проектів законів, Наталія Королевська – 109 («Опозиційний блок»), Юрій Солод – 90 («Опозиційний блок»), Олександр Вілкул – 76 («Опозиційний блок»), Дмитро Шпенов – 76 проектів законів («Опозиційний блок»)», - йдеться у повідомленні.

«Частина народних депутатів реєструють по кілька законопроектів щомісяця, але жоден із них не отримує підтримки парламенту. Як правило, це законопроекти на актуальну тематику, які є складовою піар-активності депутатів. Реєструючи десятки та сотні законопроектів, політики фактично піаряться перед виборцями на своїй «активності». Однак ККД роботи таких депутатів є нульовим, а значна частина законодавчих пропозицій – неякісними, про що свідчать негативні висновки профільного Комітету, Мінфіну та експертного управління ВРУ», – зазначає голова КВУ Олексій Кошель, слова якого містяться у повідомленні.

Олекса Сурай, за інформацією www.cvu.org.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.