Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Лозовій владика Ігор Ісіченко відправив святкову Літургію для вірян Преображенської парафії (фото, відео)


Віряни Преображенської парафіяльної громади Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (місто Лозова) відзначили храмове свято - Преображення Господнє, відоме також як свято Спаса. З цієї нагоди Лозову з архіпастирським візитом відвідав Архієпископ Харківський і Полтавський владика Ігор Ісіченко.

Власне, візит владики і святкові заходи проходили 27 серпня – тижнем пізніше від храмового свята. За словами організаторів, на те були об’єктивні причини. На Божественну Літургію і обряд причастя, які проводив владика, зранку до храму прийшли понад два десятки парафіян.




«Подібні візити Архієпископ здійснює щороку до кожної своєї парафії, - розповів староста Преображенської парафії Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ В`ячеслав Труш. – Сьогодні буде Служба Божа, бажаючі, які напередодні сповідався і пройшов відповідну підготовку. Також парафіяни матимуть змогу поспілкуватися з владикою щодо  зможуть причаститися, поспілкуватися щодо перспектив розвитку нашої Церкви. Разом із владикою до Лозової приїде голова Харківського крайового братства імені апостола Андрія Первозваного пан Вадим Приходченко. Він є активним волонтером, учасником харківської волонтерської організації «Доброчинець». З ним також можна буде обговорили питання участі у волонтерському русі».






За словами В. Труша, Преображенська парафія, котра утворилася більш, ніж два роки тому (25 травня 2015 року), нині перебуває на етапі активного становлення. «За цей час відбулися разючі зміни – в будинку, де розташована наша церква, проведена низка капітальних ремонтних робіт, встановлене нова система опалення. Впорядкована довколишня територія, висаджені квіти, зведений новий паркан. Усе це зроблене зусиллями самих парафіян. Саме вони докладають сил і коштів, аби наш храм був охайним і затишним. Адже ми єдина у Лозівському районі українська автокефальна православна громада, котра наслідує традиції давньої української церкви», - зазначив В. Труш. Також він додав, що у перспективі Преображенська парафія матиме власного священника.









До речі, щойно Архієпископ Ігор Ісіченко зустрівся з лозівчанами, він порівняв їхню парафію із зернятком, яке, за умови догляду за ним, має всі шанси стати здоровою і міцною рослиною. «Бо якщо пересадити велику рослину на інше місце, вона може й не прижитися. І так у вас: із такого зернятка, пагінця виростає громада. Я сподіваюся, що вона буде не тільки здоровою, але й взірцевою для всіх інших громад у єпархії і тих парафій, що вже виникли у Лозовій. Хай Бог вам допомагає», - сказав владика. 

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.