Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Кого й скільки братимуть до війська у Західному Донбасі?

фото прес-служби Міністерства оборони України

У 2020 році з Павлограда, Тернівки, Павлоградського та Юр'ївського районів на строкову службу в українську армію мають відправитися 157 новобранців. Такі дані навів на засіданні міськвиконкому 22 січня військком територіального Центру комплектації і соцпідтримки Роман Господ.

За словами військового комісара, Збройні Сили України поповнять 80 павлоградців, 35 тернівчан, 30 і 14 жителів Павлоградського та Юр'ївського районів. У 2019 загальна кількість новобранців, призваних до армії через Центр, налічувала 271 людину (Павлоград - 133, Тернівка - 60, Павлоградський і Юр'ївський райони, відповідно, 59 і 19 осіб).

Всього у 2019 році Центр викликав повістками 1585 хлопців, але відгукнулися лише 1 359 призовників. Із тих, хто з'явився на призовну комісію, 837 отримали відстрочку. На 226 «ухильників» воєнком передав матеріали до поліції. Більш того, 974 призовника вже більше року знаходяться в розшуку.

- Можна зробити висновок, що більшість юнаків і молодих чоловіків, котрі приходить на призовні комісії, це громадяни, які знають, що вони отримають відстрочку. Решта - переважно ті призовники, яких розшукує поліція, - констатував військовий комісар.


Також Роман Господ повідомив, що протягом минулого року Центр відправив на контрактну службу в армію 123 військовослужбовців. А 1 людина обрала для себе альтернативну службу. Стосовно мінімального віку призовників, то журналістам Роман Господ сказав, що Центр чекає офіційних роз'яснень із цього приводу.

Нагадаємо, 16 січня Президент України підписав Указ про черговий призов громадян на строкову військову службу. У документі говориться, що призову підлягають юнаки, яким на момент відправки до військової частини виповнилося 18 років. Граничний вік призовника - 27 років. Того ж дня міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що 18-19-річних юнаків призивати на строкову службу будуть лише за їхнім бажанням. Також А. Загороднюк нагадав, що «строковики» не беруть участі в Операції Об'єднаних Сил на території Донбасу. Слова міністра навела прес-служба відомства.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.