Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді добудовують новий колектор


У 2020 році жителі мікрорайону ім. 18 Вересня у Павлограді зможуть користуватися новим каналізаційним колектором. Стоки спрямовуватимуть на очисні споруди міста. Зараз ці відходи течуть старими трубами на очисний комплекс місцевого хімзаводу. Павлоград платить підприємству за послуги очищення стічної води.

Про завершення будівництва колектора журналістам 26 грудня 2019 року розповів директор КП «Павлоградводоканал» Олександр Карпець. Він повідомив, що 8-кілометрові поліетиленові труби з'єднають каналізаційну насосну станцію №1 і міські очисні споруди. Діаметр труб 300 мм. Вартість будівництва колектора - 29 млн грн, роботи оплачує обласної департамент житлово-комунального господарства і будівництва. Прокладка колектора почалася у вересні 2019 року.


- Зараз стоки з мікрорайону транспортуються дуже старими трубами на очисні споруди хімзаводу, - коментує А. Карпець. - Сам колектор підприємство передало місту років 15-20 тому. Ми платимо хімзаводу за очистку цих стоків понад 150 тис. грн щомісяця. Звичайно, це дуже дорого. І це позначається на загальному тарифі. При будівництві колектора і перенаправленні стоків вартість очищення скоротитися в кілька разів.

За словами директора КП, міські очисні споруди розраховані на переробку 40 тис куб м рідини на добу, а приймають лише 10-12 тисяч кубометрів. Тому комплекс очищення здатний буде щодоби приймати ще 5-6 тис. куб м стоків від жителів мікрорайону ім. 18 Вересня.


- Колектор готовий на 90%, я гадаю, його здадуть вчасно. Потрібно ще зробити «прокол» під залізницею. Зараз підрядники з'єднують поліетиленові труби у траншеї. Ці труби розраховані щонайменше на 50 років експлуатації. Ми забудемо про аварії. Досі наші працівники день і ніч лагодили старий колектор, - сказав Олександр Карпець.

Олександр Шульга, для gazeta-vestnik.com.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.